Kumluca Belediyesi Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Ak Parti Kumluca İlçe Başkanı Arif Yavuzer ve arazi sahipleri katıldı.

Toplantıda arazi sahipleri Milletvekili Atay Uslu, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya ve Ak Parti İlçe Başkanı Arif Yavuzer’den oluşan heyete hazine arazilerine hangi şartlarda sahip olduklarını anlattı. Vatandaşlar Belediye Başkanı ve Milletvekilinden en az zarar görecek şekilde arazilerinin kendilerine kazandırılmasını istediler.

Ak Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu; “Yaptığımız bu toplantı çalışmalarımızın ilk adımıdır. Bir değil çok defa toplantı yapacağız. Bu işin peşini bırakmayacağız. Yıllardır kangren haline gelen bu hazine arazileri sorununu bir şekilde çözeceğiz. Ama sonuçta kesin arazilere sahip oluruz diye bir şey yok. Elimizden geldiği kadar mücadele edeceğiz. Ben bu sorunun çözüleceğine inanıyorum. Bugün buraya Kumluca’daki Hazine Arazileri sorununun ne şekilde olduğunu öğrenmeye geldim. Ülkemizde hazine arazileri sorununun çözülmesi için yasal düzenlemeler yapılıyor. Ancak tek bir yasal düzenleme ile olmuyor. Çünkü bir bölge için hazırladığınız yasa başka bir bölge de kötü sonuçlar doğurabiliyor. Bu yüzden lokal yani bölgesel düzenlemeler yapmak zorundayız. Maliye Bakanlığı Bürokratları tarafından yeni bir yasa taslağı hazırlandı. Daha yasallaşmadı ancak bu taslakta bir ibare var. “20 yıl tarım arazisi olarak kullanmak şartıyla arazinin içindeki kullanıcıya satılır” Bizi kurtaracak en önemli ibare budur.  Biz Kumluca halkı olarak genelde arazilerimizi tarım için kullanıyoruz. 20 yıl daha tarım arazisi olarak kullanmaya devam ederiz. Sorunun çözümüne bu açıdan bakmamız gerekiyor” dedi.

Sorunun bürokratik yollarla, yasal düzenlemeler yapılarak çözülebileceğini belirten Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya ise; “Bu sorunun takipçisi olmamız gerekiyor. Sorunumuzu milletvekillerimize, bakanımıza ilettiğimizde sorunun çözüldüğünü sanıyoruz. Öyle olmuyor. Takip etmemiz, gündemde tutmamız gerekiyor. Bu konuyu gündemde tutacak, milletvekillerimizi, bizleri sürekli uyarması gereken sizlersiniz. Bugün işe başladık. Artık sonuç alıncaya kadar mücadele edeceğiz. Milletvekilimiz gibi bende çok ümitliyim. İnşallah sonuçta hep birlikte gülen biz oluruz” dedi.