Antalya Kamu Hastaneleri Birliği’ne bağlı Kumluca Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Ayşegül Alkan, Kumluca Devlet Hastanesi görüntüleme hizmetleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Hastalıkların teşhis ve tedavisinin yönlendirilmesi ve takip edilmesi noktasında görüntüleme hizmetlerinin yeri çok önemlidir diyen Uz. Dr. Ayşegül Alkan, “Kumluca Devlet Hastanesin’de hastalarımızın tedavisinde kullanılan görüntüleme hizmetlerinin kalitesi, niteliği ve çeşitliliğine büyük önem veriyoruz. İlk olarak Renkli USG olarak bilinen doppler USG’yi hastalarımızın hizmetine sunduk. Akabinde hizmet sunumunda tasarruf sağlayan ve hizmetin süresini hızlandıran Digital Röntgen cihazımızı Antalya Kamu Hastaneleri Birliği’nin de destekleriyle hastanemizde kullanmaya başladık. 2013 yılında Sağlık Bakanlığı merkezi alımı ile hizmete giren Bilgisayarlı Tomografi (BT) cihazı ile özellikle nöroloji ve ortopedi hekimlerimize büyük kolaylık sağlanmış ve hastalarımıza sunulan sağlık hizmetinin kalitesi ve çeşitliliği artmıştır” dedi.

Uzm. Dr. Ayşegül Alkan açıklamasına şöyle devam etti; Mamografi cihazının hizmete girdiği ilk 6 ay içerisinde 300 kadın hastamızı kapsayan meme, serviks ve kolon CA  (kolon kanseri)  taramamızda 3 tane erken teşhis tespit ederek hastalarımızın takiplerinin şifa ile sonuçlandığını gördük. Görüntüleme hizmetlerinde MR (Manyetik Rezonans Görüntüleme) hizmetinin sağlanması ile de hizmet çeşitliliğimiz daha da artmıştır. Personellerimizin yoğun çalışmaları ile 3 gün içerisinde sonuç sağlanmakta olup kolay, hızlı ve erken sonuçların alınması ile hastalarımızın yaşam kaliteleri artmaktadır. İki ay içerisinde ileri teknolojisi ile daha kaliteli görüntü sağlayacak olan yeni MR cihazımızın da kurulumu tamamlanmış olacak ve hizmete başlayacaktır. 6 Diş Hekiminin görev yaptığı Ağız ve Diş Sağlığı Merkezimizde bulunan Panografik Röntgen cihazı ile hastalarımızın ağız ve diş röntgenleri çekilmekte ayrıca son olarak   hizmete sunulan Kemik dansitometri cihazı ile  yine özellikle kadın hastalarımızın aynı gün içinde sonuç alabildikleri bir cihaz hastanemize kazandırılmıştır” dedi.

Tüm bu görüntüleme hizmetlerimiz digital ortamda sunulmakta olup hekim arkadaşlarımız kullandıkları akıllı cep telefonlarından bu görüntülere istedikleri zaman ulaşabilmektedirler diyen Uz. Dr. Ayşegül Alkan; “Bu durum hizmetlerimizin ulaşılabilirliğini, kalitesini ve hızlı bir şekilde sonuçlanmasını sağlamaktadır. Bu sistem hastalarımızın elinde film taşımalarını ortadan kaldırmakta ve çevre dostu bir yaklaşım oluşturmaktadır. Bu sebeple görüntüleme hizmetlerimizin kesintisiz sağlanmasında büyük bir rol alan Radyoloji Uzmanları Uzm Dr. Ünal Aktaş ve Uzm Dr. İsmail Yılmaz başta olmak üzere 6 röntgen teknisyen arkadaşımıza özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ederim. Ayrıca bu yaptığımız hizmetlerin hastanemize kazandırılmasında emeği olan başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Necat Yılmaz’a ve desteğini her daim üzerimizde hissettiğimiz Belediye Başkanımız Hüsamettin Çetinkaya’ ya teşekkür ederim” dedi.