Kumluca ilçesinde önceki gün akşam saatlerinde meydana gelen hortumda seraları zarar gören vatandaşlar, zararlarını en aza indirmek için çalışıyorlar. 

Seraları zarar gören üreticiler, hortum sırasında evlerinde bulunduklarını, önce büyük bir uğultu, ardından da seraların yıkılma seslerini duyduklarını sabah ise seralarının yerle bir olduğunu gördüklerini anlattı. 

Kumluca’da önceki gün akşam saatlerinde sağanak yağışla birlikte meydana gelen ve Kum Mahallesi arıtma tesisleri yakınından başlayarak, Beykonak Mahallesi Parakumu mevkisinde etkili olan hortumun ardından vatandaşlar yaralarını sarmak için soğuk ve rüzgara rağmen büyük uğraş veriyorlar. 

Yıkılan seralarındaki ürünlerin daha fazla zarara uğramaması için toplayan vatandaşlar, ürünlerini yetiştirdiklerini ancak satmadan seralarının yıkılmasıyla tüm emeklerinin heba olduğunu belirttiler. Hortumun ardından havalarında soğuduğunu kaydeden üreticiler, hortum nedeniyle yıkılan seralarındaki ürünlerine ikinci bir darbenin de don vurmasından endişe ettiklerini bildirdiler. 

Hortumun meydana geldiği bölgede incelemelerde bulunan ve vatandaşlara geçmiş olsun dileğinde bulunan Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, yaşanan hortumun büyük bir afet olduğunu söyledi. 

Cam seraların yıkılmasının hortumun şiddetini gösterdiğini ifade eden Çetinkaya, “İlçemizde doğal bir afet hortum yaşandı. Hortumdan bazı üretici vatandaşlarımızın seraları etkilendi. Sevindirici olan can kaybının olmaması, ancak yaşanan maddi kayıpta büyük. Seraların büyük bölümü sigortasız, vatandaşlarımız kendi imkanlarıyla zararlarını gidermeye çalışıyorlar. Bizde belediye olarak vatandaşlarımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz. İnşallah bir daha böyle afetler yaşamayız” dedi. 

Kumluca Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri de hortum yaşanan bölgede hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini, gerçek zararın çalışmaların tamamlanmasının ardından netlik kazanacağını bildirdiler.