Kumluca’da yapımı devam eden İmam Hatip Lisesi (İHL) inşaatının büyük oranda tamamlandığı, inşaatta çevre düzenlemesi ve iç donatım çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

Kumluca’da 2013 yılında yapımına başlanılan İmam Hatip Lisesi (İHL) inşaatının büyük oranda tamamlandı. 24 derslik ve bin öğrenci kapasiteli İmam Hatip Lisesi’nin 2015-2016 eğitim öğretim yılında kendi binasında hizmet vermesinin hedeflendiği, bu amaçla çalışmaların hızlı bir şekilde devam ettiği bildirildi.

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, İmam Hatip Lisesi Müdürü Bilal Tekdemir ile birlikte çalışmaları devam eden İHL inşaatında incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı. İnşaatta şu anda çevre düzenlemesi ve iç donanımların yapıldığını ifade eden Çetinkaya, bin öğrenci kapasiteli İmam Hatip Lisesi inşaatının tamamlandığında ilçenin en gözde liselerinden bir olacağını söyledi.

İHL inşaatının şu ana kadarki maliyetlerinin bir bölümünü İmam Hatip Derneğinin, bir bölümünün de devlet tarafından karşılandığına dikkat çeken Çetinkaya, “İmam Hatip Lisesi inşaatımız temelinin atılmasından itibaren 1,5 yılda bu hale geldi. Hayırseverlerimizin de desteğiyle inşaat çok hızlı ilerlerdi, yaklaşık olarak 2-3 aylık bir süre sonra tamamen biteceğini tahmin ediyoruz. Şu anda dış cephe cam kaplamaları, bahçe düzenlemesi ve bina içerisinde çalışmalar sürüyor. Bahçe çalışmaları tamamlandığında belediye olarak bizde okul çevresinin yeşillendirilmesini yapacağız” dedi.

Kumluca İmam Hatip Lisesi Müdürü Bilal Tekdemir de, 24 derslikli İHL binasında konferans salonları, açık ve kapalı spor salonları, kütüphane, laboratuvar ve mescit bulunduğunu söyledi.

Yeni binanın gelecek eğitim öğretim yılında eğitime başlayacağını kaydeden Tekdemir, çalışmaların bu yönde hızlı bir şekilde sürdürüldüğünü bildirdi.