Kumluca İmam Hatip Lisesi'ne bir çoğu 1989 yılında ortaokul eğitimiyle başlayan ve 1994-1995 eğitim öğretim yılında mezun olan yaklaşık 60 kişi, 25 yıl aradan sonra bir araya gelerek okul yıllarının hatırlarını canlandırdılar.

Mezunlardan Avukat Adem Kavalcı ve Bedia Çelik'in organizasyonuyla bir araya gelen ve aralarında Kumluca Şehit Ömer Halisdemir İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Hüseyin Orhantekin'in yanı sıra mühendis, doktor, eczacı, öğretmen, din görevlisi, mali müşavir, işletmeci, sağlık çalışanları gibi bir çok meslek grubu mensubunun yer aldığı, mezunların eş ve çocuklarının da katıldığı buluşmada eğlenceli anlar yaşandı. Mezunlardan Adem Kavalcı, yaklaşık çeyrek asır önce mezun olan arkadaşlarının bir çoğunun birliktekliğinin 30 yıl öncesine dayandığını söyledi.

Aradan geçen sürede mezun olan arkadaşların çeşitli meslek gruplarında çalıştıklarını, evlenerek yeni hayatlarının olduğunu ifade eden Kavalcı, “Bizim amacımız bu arkadaşlarımızla birlikteliğimizi daha ileri yıllara taşımak, birlik ve beraberlik oluşturmak. Bunun için biraz geç kaldık belki ama, bu başlangıçla geçmiş yıllardaki kayıplarımızı telafi edeceğimize inanıyorum. İnşallah bundan sonra arkadaşlarımızın acısından, sevincinde, zor zamanlarda birbirimize destek olma anlamında birlik olacağımıza inanıyorum. Buraya gelerek bu birlikteliğimize katılan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.