Kumluca Belediyesi tarafından Bağlık Mahallesi Kiremithane sokakta yapılması planlanan çok amaçlı Kültür Merkezi için arsa bağışlayan hayırsever Durmuş Baran için Kumluca Tapu Müdürlüğünde tören düzenlendi.

Hayırsever Durmuş Baran törene eşi ve oğluyla birlikte katılırken, Kumluca Belediyesi adına başkan Çetinkaya da hazır bulundu. Tapu işlemleri için imzalarını atan hayırsever Baran, “Her insanın kendisinden sonra geride bırakacağı topluma, insanlara faydalı bir eseri olmalı. Bende ilçemize, insanlara faydalı olacağını düşündüğüm bu hizmet için arsamı bedelsiz olarak belediyemize bağışlıyorum. İlçemize, insanlara hayırlı olsun” dedi.

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya da, belediye olarak Bağlık Mahallesi Kiremithane sokakta bulunan yaklaşık 4 bin metrekare bir alanda çok amaçlı Kültür Merkezi yapmayı planladıklarını, ancak arsa içinde bazı vatandaşların hisselerinin bulunduğunu söyledi.

Bu hisselerden hayırsever Durmuş Baran’ın belediyeye yapılacak Kültür Merkezi için arsasını bedelsiz olarak Kumluca Belediyesi’ne bağışlayacağını bildirdiğini ifade eden Çetinkaya, “Hayırsever Durmuş amcamıza çok teşekkür ediyoruz. Gerçekten kendisi ve ailesinin geçmişten bu yana bu gibi hayır işlerinde çok duyarlı olduklarını biliyoruz. Bugün de bu hizmetin ilk adımını kendisinin arsasını bağışlamasıyla başlattık. İnşallah diğer hisse sahipleri de bu konuda duyarlılık gösterirler ve ilçemiz adına kalıcı bir hizmet yapmış oluruz. Ben Durmuş amcaya, eşini ve varislerine Kumluca halkı adına çok teşekkür ediyorum. Gerçekten çok güzel bir hayır işinde bulundular, dünya var oldukça, Kumluca halkı ve hizmetten yararlanacak olan insanlar kendilerini minnetle anacaklar” diye konuştu.

Konuşmaların ardından hayırsever Durmuş Baran ve Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya karşılıklı imza atarak arsanın tapusu Kumluca Belediyesi’ne geçirildi. İmzanın ardından Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, hayırsever Durmuş Baran’a teşekkür belgesi takdim etti.