Kumluca’da gerçekleştirilen “Kumluca İncircik’i keşfediyor” doğa yürüyüşüne vatandaşlar, yoğun ilgi gösterdi. Kumluca Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü ile İncircik Mahallesi Muhtarlığı tarafından organize edilen doğa yürüyüşü Cumhuriyet Meydanında başladı. 

Yürüyüşe Kaymakam Polat Kara, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Gürcan Yıldırım, daire amirleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Cumhuriyet Meydanından otobüslerle yürüyüşün başlama noktasına gelen vatandaşlar buradan yaklaşık 4 kilometre uzunluğundaki yol güzergahında yürüyüşe başladı. 

Ormanlık alandan geçen toprak yolda süren yürüyüş boyunca jandarma, zabıta ve sağlık ekibi tarafından güvenlik önlemi alınırken, yürüyüş sonunda katılımcılar İncircik Mahallesi meydanına ulaştı. Burada yürüyüşe katılanları İncircik Galip Karakuş ve mahalle sakinleri yürüyüşe katılanları davul zurnayla karşıladı. 

Mahalle meydanındaki piknik alanında yürüyüşe katılanlara Kumluca Belediyesi ve İncircik Mahallesi Muhtarlığı tarafından hazırlanan kahvaltı ikram edildi. Yürüyüşe katılan vatandaşlar, güzel bir havada doğayla iç içe sportif bir etkinliğe katıldıkları için çok mutlu olduklarını söyledi. 

Yürüyüş organizasyonunda emeği geçenlere teşekkür eden katılımcılar, doğa yürüyüşleri sayesinde hem bilmedikleri yerleri keşfettiklerini, hem de spor yaparak sağlıklı bir yaşam sürdürdüklerini belirterek, bu tür organizasyonların devam etmesini istediklerini bildirdiler. 

TEMA gönüllülerinin de katıldığı yürüyüş sonunda, yürüyüş anısına çınar fidanı dikildi. Kumluca’daki bir sonraki keşif yürüyüşünün Mavikent Mahallesi Karaöz mevkine yapılacak olması dolayısıyla, İncircik Mahallesi Muhtarı Galip Karakuş tarafından Mavikent Mahallesi Muhtarı Adem Karataç’a Türk Bayrağı teslim edildi.