İYİ Parti 3. Sıra Antalya Milletvekili adayı Manavgatlı Uzman Doktor Tuba Vural Çokal seçim çalışmaları kapsamında Kumluca'ya geldi. Kumluca'da ziyaretlerde bulunan Çokal'a, Milletvekili adayı Cafer Ünal, il yönetim kurulu üyesi Mehmet Toprak, Kumluca İlçe Başkanı Aydın Kaya, Manavgat İlçe Başkanı İbrahim Celayiroğlu ve yönetim kurulu üyeleri de eşlik etti. Kumluca Sanayi ve Hal esnafını ziyaret eden Çokal’a  Özellikle kadınların yoğun ilgi gösterdi. Ziyaretlerde vatandaşlarla bir araya gelerek sorunlarını dinledi ve destek istedi. 

Dünyanın en büyük tarım ülkelerinden biri olan Türkiye'nin uygulanan yanlış politikalar nedeni ile akla gelebilecek her şeyi ithal eden bir ülke haline geldiğini savunan Tuba Vural Çokal, "Tarım ülkesi Türkiye'nin geldiği yere bakar mısınız? Tarımın başkenti Antalya'nın durumuna bakar mısınız? AKP öncesinde kendi kendine yeten 7 ülkeden biri olan Türkiye artık her şeyi ithal ediyor. Adını bizden alan ürünleri bile ithal ediyoruz. Zeytinlikleri imara açıp gidip bilmem nereden zeytin ithal ediyoruz. Fıstığı, mısırı, soğanı, patatesi ithal ediyoruz. Eti ithal ediyoruz. İYİ Parti iktidarında mazotu çiftçimize yüzde elli indirimli vereceğiz. Ürünlerini pazarlamak için pazarlar oluşturacağız. Dünyanın dört bir tarafına yeniden ihracatı başlatacağız, köylümüzün çiftçimizin yanında olacağız" diye konuştu. 

"Türkiye'yi meyve, sebze ve bunların işlenmiş ürünlerinin ihracat merkezi haline gereceğiz" diyen Dr. Çokal, bunun için 5 bin meyve bahçesi ve bağ plantasyonu kuracakların söyledi. Tıbbi ve aromatik bitkilerin üretimini destekleyeceklerini ve bu alanda Avrupa'nın bir numarası yapacaklarını belirten Dr. Çokal, organize hayvancılık bölgelerini yeniden düzenleyeceklerini söyledi.