Deniz Feneri Derneği ve “ÖNDER” tarafından Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’ne bağlı tüm Anadolu İmam Hatip Liseleri arasında gerçekleştirilen iyilik projesinde Kumluca Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ''İyilikte bizde varız '' diyerek Muş Hasköy Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrenci ve öğretmenlerine meyve sebze gönderdi.

  Öğrencilerinin iyilik, yardımlaşma, dayanışma, paylaşma duygusunu tanıtmak ve sevdirmek “İyilikte Yarışma” zevkini geliştirmek ve arkadaşlarına örnek olarak, onların da böyle faaliyetlere katılımlarını sağlayarak bir farkındalık oluşturmasını amaçladıklarını belirten Kumluca Kız İmam Hatip Lisesi Müdürü Kadriye Girgin;“Okullarımızın, aile ortamlarımızın, ülkemizin ve dünyamızın daha yaşanabilir, daha huzurlu bir hale gelmesine katkıda bulunmayı amaçladık” dedi.      

    Kadriye Girgin;“Bu proje kapsamında öğrencilerimiz, narenciye ve sebze diyarı Kumluca'dan Muştaki öğrenci ve öğretmenlere portakal, limon, domates, biber ve patlıcan gönderdi. Okul idaresi, öğretmen, öğrenci ve velileri hep birlikte bu projeye gönül verdiler. Öğrenci ve velilerimiz narenciye bahçelerinden ve seralarından topladıkları sebze ve meyveleri okula getirdi. Ardından paketleme işleri tamamlanarak Muş Hasköy Anadolu İmam Hatip Lisesine gönderildi. “Burası Muştur, yolu yokuştur'' Yollar yokuşlu ve uzak olabilir. Önemli olan kalplerin birbirine yakın olması. Eğer istersek mesafeleri sevgi ve iyilikle süsleyebiliriz. Güllük gülistanlık bir ülkemiz olabilir. Yeter ki o gülistanlığın iyi kalpli bir bahçıvanı olsun diyerek yola çıkan Kumluca Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri kocaman yürekleriyle Muştaki kardeşlerine ulaşmayı başardı” dedi.

Muş Hasköy Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğretmenlerinden Ali Alpaslan; “Kumluca’lı öğrenci kardeşlerimizin davranışları biz öğretmenleri ve öğrencilerimizi çok mutlu etti. Ülke olarak kardeşliğimizi pekiştirmek ve yaşamak için mesafelerin bir öneminin olmadığını anladık. Bize Kumluca’dan meyve sebze gönderen kardeşlerimize teşekkür ediyoruz” dedi.