Antalya Kamu Hastaneleri Birliği’ne bağlı Kumluca Devlet Hastanesi, Kumluca Halk Eğitim Merkezi ve İşkur işbirliğiyle organize edilen “Unutulmaya Yüz Tutmuş El Sanatlarının Canlandırılması Projesi” kapsamında Kumluca Devlet Hastanesi Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezi’nde (TRSM) düzenlenen “Kabak Oymacılığı ve Süsleme Sanatı  Kursu”nu başarıyla tamamlayan 7 hastaya sertifikaları verildi. 
Kursu başarıyla tamamlayan kursiyerlere, Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya tarafından sertifikaları verildi, düzenlenen törene Kumluca Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yusuf Tekdemir, Kumluca Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Ayşegül Alkan, kurs eğitmenleri, kursiyerler ve yakınları katıldı. 
Kumluca Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Ayşegül Alkan “Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezimizde 25 kayıtlı hasta tedavi görmekte olup, 40 gün süren “Kabak Oymacılığı ve Süsleme Sanatı Kursu”na 7 hastamız katılmıştır. Rehabilite edilen hastalarımızın topluma katılması ve sosyalleşmeleri için tertip edilen bu kurs başarıyla tamamlanmıştır. Ayrıca; hastalarımız İşkur’un katkılarıyla bu kurstan cüzi miktar da olsa bir gelir elde etmiş oldular. Hem de unutulmaya yüz tutmuş bu çok güzel sanatı öğrenmişlerdir. Bizden desteklerini hiç bir zaman esirgemeyen Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya’ya, İŞKUR kurumuna, Halk Eğitim Müdürü Yusuf Tekdemir’e bu güzel ve anlamlı proje için çok teşekkür ediyorum. En önemlisi hastalarımıza verdikleri emek ve gösterdikleri ilgi ve sabır için eğitmenlerimize ayrıca teşekkür ediyor, kursa katılma öz güveni göstererek kursu başarıyla tamamlayan hastalarımızı da tebrik ediyorum” dedi.