Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Kumluca Belediyesi tarafından evsel atıkların bertarafı konusunda ortak çalışma toplantısı düzenlendi. 

Kumluca Belediyesi’nde gerçekleştirilen toplantıya, Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Bedrullah Erçin ve ilgili birim müdürleri katıldı.

Toplantıda konuşan Kumluca belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, belediye olarak evsel atıkların toplanmasını kendilerinin yaptıklarını, belirlenen katı atık depolama alanında depoladıklarını söyledi.

Yeni yasayla evsel atıkların toplanmasının yine belediyede olduğunu ifade eden Çetinkaya, bertarafının ise Büyükşehir Belediyesi uhdesinde olduğunu ve bu konuda ortak yürütülecek çalışmayla evsel atıkları çevreye zarar vermeden bertarafını sağlayacaklarını belirtti.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Bedrullah Erçin de, evsel atıkların bertarafı konusunda sadece Antalya merkez değil ilçelerde de çalışmalar yürüttüklerini, bu konuda alt belediyelerle ortak çalışma yürütmek için toplantılar düzenlediklerini söyledi.

Yapılacak çalışmalarla, evsel atıkların en ekonomik olarak geri dönüşümünü sağladıktan sonra, çevreye zarar vermeden bertarafını yapmak istediklerini ifade eden Erçin, konuyla ilgili dünya ölçeğinde evsel atıkların bertaraf örneklerini incelediklerini bildirdi. 

Toplantı sonunda Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya ve Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Bedrullah Erçin, sera atıkları toplama merkezini de gezerek burada yapılacak çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulundular.

Kumluca Belediyesi ve Antalya Su ve Atıksu İdaresi (ASAT) tarafından, içme ve sulama suyu sıkıntısı yaşanan köylerde kaçak su kullanımını önlemek amacıyla ortak çalışma başlatıldı.

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Büyükşehir Yasasıyla köy statüsünden mahalleye dönüşen yerleşim alanlarında yaptıkları incelemelerde en büyük sorunun içme ve sulama suyu sorunu olduğunu, bu sorunların çözümü için bazı çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Kumluca Belediyesi ve Antalya Su ve Atıksu İdaresi (ASAT) tarafından ortaklaşa yürüttükleri çalışmalarda, su sıkıntısı yaşanan bölgelerde kaçak su kullanımının yoğun olduğunu tespit ettiklerini kaydeden Çetinkaya, bu konuda bazı önlemler aldıklarını belirtti.

Çetinkaya şunları söyledi:

“Daha önce köy statüsünde olan ve yeni yasayla mahalleye dönüşen yerleşim yerlerimizde vatandaşlarımızın içme ve sulama suyu konusunda sıkıntı yaşadıklarını tespit ettik. Vatandaşlarımızla yaptığımız mahalle toplantılarında mahallelerimizin büyük bir bölümünde yeterli miktarda içme ve sulama suyu olduğunu, ancak fizik şartlar gereği bazı bölgelerin yeterince bu sulardan faydalanamadıklarını tespit ettik. Bu konuda en büyük sorunun da kaçak su kullanımı olduğunu belirledik ve bu durumu önlemek amacıyla belediyemiz ve ASAT ekipleriyle ortak bir çalışma başlattık. Bundan böyle su sıkıntısı yaşanan yerlerde kaçak su kullanımı yapan kim olursa olsun tespit edilmesi halinde adli makamlara bildirilecektir.”

Kaçak su kullanımının gayri ahlaki bir durum olduğunu vurgulayan Çetinkaya, hiç kimsenin bir başkasından üstün olmadığını ve bir başkasının hakkını gasp etme yetkisinin bulunmadığını kaydetti.

Kaçak su kullanımının önlemek amacıyla ekiplerin çalışmalara başladıklarına değinen Çetinkaya, “Kaçak su kullanımının tespiti için ekiplerimiz her türlü teknolojik yöntemleri kullanıyorlar. En çok su sıkıntısı yaşanan bölgeden çalışmalara başlanıldı. Kaçak su kullanımını tespit edilmesi durumunda, haklarında yasal işlem yapılacak” dedi.