Devlet Hastanesi e Akdeniz Sosyal Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen konferansta, kadınlara 30-65 yaş arası kanser tarama programı hakkında bilgi verildi.

Kumluca Belediyesi toplantı salonunda gerçekleştirilen konferansa Kumluca Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ayşegül Alkan, Akdeniz Sosyal Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Çiğdem Durdaş ve kadınlar katıldı.

Dernek olarak kadınlara yönelik kanser hakkında bir eğitim ve farkındalık etkinliği düzenlemek istediklerini belirten Akdeniz Sosyal Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Çiğdem Durdaş, Kumluca Devlet Hastanesi ile ortaklaşa gerçekleştirdikleri kanser bilgilendirme konferansının faydalı olmasını ümit ettiğini söyledi.

Daha sonra söz alan Kumluca Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ayşegül Alkan, tıbbın ilerlemesiyle bir çok kanser türünün erken teşhis edilebildiğini bunun da tedavideki başarı oranını yükselterek insanların yaşam süresini uzatabildiğini söyledi.

İnsanların başta kanser hastalığı hakkında doğru bilgi sahibi olması gerektiğini ifade eden Alkan, “30 yaşından sonra her kadın mutlaka yılda bir kez mamografi testi yaptırmalıdır. Bunun dışında eğer vücudunuzda en küçük bir rahatsızlık hissettiğinizde hiç çekinmeden en yakın bir sağlık kuruluşuna başvurmalısınız. Böylece varsa bir rahatsızlığınız erken teşhis konulabilir ve daha başarılı bir tedavi uygulanabilir. Hastanemizde bulunan patoloji laboratuvarı sayesinde bu güne kadar bir çok hastamıza erken teşhis koyarak sağlıklarına kavuşturduk. Sizlerde kendinizde, çevrenizde varsa bir rahatsızlığı olan sağlık kuruluşuna yönlendirin” diye konuştu.

Konferans sonunda Başhekim Alkan, dinleyicilerden gelen soruları cevaplandırdı.