Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Derneği'nin (TUROB) Başkanı Timur Bayındır, konuşmasında Kadir Kaya’dan övgü ile söz ederken; “ Alternatif turizm yapan doğa dostu tesislerden biri olan Olimpos'taki Kadir'in Ağaç Evleri'nin sahibi Kadir Kaya'yı hepimiz tanıyoruz. Önceliğimiz dediğimiz sürdürülebilirlik kavramını destekleme noktasındaki en önemli segment olan alternatif turizmin temsilcisidir. Alternatif Turizm; doğal, coğrafi, tarihi ve kültürel değerler üzerine kurulmuş, doğayı etkilemek yerine, doğayla uyumlu olmayı ve farklı seçenekler sunmayı hedefleyerek, mevsimlik, yoğunlaşma ve tek kaynağı tüketme gibi sorunların önüne geçilmesini sağlayan bir turizm çeşididir” dedi.


Bayındır, Kaya’nın ülkemizin turizm kaynaklarının korunması yönünde önemli bir katkı sağlayan alternatif turizm yönünde farkındalık yarattığının da altını çizerek konuşmasını şöyle tamamladı: “Hepimizin nerdeyse tüm yurt dışı fuarlarında başarılarını takip ettiğimiz Kadir Kaya arkadaşımıza bir kez daha teşekkürlerimizi sunuyoruz.
” Olympos Kadir’s Tree House Sahibi Kadir Kaya da, kendisine gösterilen nezaket için teşekkür ederken, doğaya hiçbir zarar vermeden, tam aksine doğayı hem kendi işletmeleri bazında hem de tüm bölge bazında koruyarak faaliyetlerini sürdürdüklerini ifade etti.