Kumluca’da geçtiğimiz 24 Haziran tarihinde meydana gelen ve üç gün süren orman yangınlarında, itfaiye personeli yangının en az zararla atlatılması için büyük bir özveriyle mücadele etti. Erentepe Mahallesindeki yangında, yangının vatandaşların evlerine doğru ilerleyişini durdurmak amacıyla mücadele eden ve bu sırada yanma tehlikesi atlatan Büyükşehir Belediyesi Kumluca itfaiye birimi sorumlusu Hüseyin Yükselen ve ASAT biriminde görevli Adil Şahin, Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya tarafından altınla  ödüllendirildi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kumluca Koordinatörü Yusuf Evran ile birlikte Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya’yı makamında ziyaret eden Büyükşehir Belediyesi Kumluca itfaiye birimi sorumlusu Hüseyin Yükselen ve ASAT biriminde görevli Adil Şahin, orman yangını ve yangında kalma anında yaşadıklarını anlattı.

Yangınını önlemek, ormanlar ve vatandaşların yangından en az etkilenmelerini sağlamak amacıyla, yağın sırasında canla başla çalıştıklarını ifade eden Yükselen, bu sırada yaşadıkları bazı olumsuzluklar nedeniyle kendileri ve müdahale araçlarının yangının içinde kaldığını ve yangından etkilendiklerini söyledi.

Yangında herhangi bir can kaybı olmaması için çalıştıklarını ve  bu konuda da başarılı olduklarını belirten Yükselen, yangın sırasında metanetli davranarak, panik yapmadan yangından kurtulmayı başardıklarını kaydetti.

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya da, yangın sırasında gösterdikleri özverili çalışmalardan dolayı, Büyükşehir Belediyesi Kumluca itfaiye birimi sorumlusu Hüseyin Yükselen ve ASAT biriminde görevli Adil Şahin şahsında tüm itfaiye çalışanlarına teşekkür etti.

Yangında can kaybı olmamasının kendilerini sevindirdiğini ifade eden Çetinkaya, “Yangın büyük ve doğal bir felaket. Bunun önünde durmak bazı zamanlarda mümkün olmayabiliyor. Ancak her şeyi göze alarak, öncelikle insanların can ve mal güvenliği, sonrasında ise ormanların daha az zarar görmesi için mücadele etmek gerçekten takdire şayan bir çalışma. Bu konuda ben öncelikle sizleri kutluyor, bu çalışmalarınızın diğer arkadaşlarınıza da örnek olmasını diliyorum. Herhangi bir can kaybının olmaması sevindirici. Allah bir daha ilçemize, ülkemize böyle felaketler yaşatmasın” dedi.

Konuşmanın ardından Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Büyükşehir Belediyesi Kumluca itfaiye birimi sorumlusu Hüseyin Yükselen ve ASAT biriminde görevli Adil Şahin’i özverili ve örnek çalışmalarından dolayı altınla ödüllendirdi.