Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Mimar Sinan Ortaokulu, değerler eğitimi komisyonu tarafından hazırlanan programda öğrencilerle sohbet etti.

Kumluca Mimar Sinan Ortaokulu, değerler eğitimi komisyonu tarafından hazırlanan programda öğrencilerle, Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya buluşturuldu. Programda öğrencilerle sohbet eden başkan Çetinkaya, öğrencilere yaşamında örnekler vererek tavsiyelerde bulundu.

Kendisinin zorluklar ve kısıtlı imkanlarla geçen bir eğitim hayatı olduğunu anlatan Çetinkaya, aynı şekilde öğretmen olarak göreve başladığında da büyük zorluklar yaşadığını belirtti. Hayatta hedefi olan insanların her zaman başarılı olduklarına dikkat çeken Çetinkaya, öğrencilerden de kendilerine hedef belirleyerek disiplinli bir çalışmayla mücadele etmelerini istedi.

Çetinkaya şöyle konuştu:

“Her insanın hayatında hayalleri, istekleri vardır. Özellikle de öğrenciyken gelecekle ilgili çok hayalleriniz olur. Bu hayalleri gerçekleştirmek için disiplinli ve çok çalışmanız gerekir. Unutmayın ki, kainatta en değerli varlık insandır, sizlerde buna göre hayatınızı şekillendirin. Çünkü insanlığa hizmet etmek, dünyada yapabileceğiniz en güzel iştir. Hayatınızda, ister doktor olun, ister öğretmen olun, isterse başka bir meslek seçin ama hizmet amacınız insan olmalıdır.”

Kendisinin eğitimci olarak başladığı yaşamını bir süre sonra belediye başkanı olarak sürdürmeye başladığını kaydeden Çetinkaya, hem eğitimci olduğunda hem de belediye başkanıyken, sürekli insana ve insanlığa hizmet etmeyi kendisine prensip edindiğini belirtti.

Çetinkaya, sohbetin ardından öğrencilerden gelen “Yaşınız kaç”, “Kumluca’da yeni uygulamayı düşündüğünüz projeler varmı”, “Eğitimci olmakmı, belediye başkanı olmak mı zor”, “Hayatta yapmayı çok isteyip yapamadığınız bir iş varmı” gibi sorular cevaplandırdı.