Kumluca’da belediye tarafından bu yıl ilk defa düzenlenen Karagöl Yayla Şenlikleri kapsamında gerçekleştirilen boğa güreşleri renkli görüntülere sahne oldu.

Kumluca’ya bağlı Güzören Mahallesi Karagöl Yaylası’nda belediye tarafından bu yıl ilk defa yayla şenliği gerçekleştirildi. Dört gün süren şenlikler kapsamında mahalle muhtarlıklarınca şenlik alanında yörük çadırları kurularak, vatandaşlara ikramlarda bulunuldu ve çeşitli yöresel etkinlikler gerçekleştirildi.

Şenliğin son gününde yapılan boğa güreşlerine ise vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Muğla ve Aydın illerinde getirilen 34 boğa güreş alanında rakipleriyle kıran kırana güreş yaptılar. Bazı boğalar rakiplerinden kaçarlarken, bazıları da güreş alanını çevreleyen tel örgüleri yıkarak güreş alanından dışarı çıktı.

Güreş alanında vatandaşlara hitap eden Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Karagöl Yaylası’nın ilçenin yaylası olduğunu ve özellikle yaz aylarında vatandaşlar tarafından yoğun bir şekilde kullanıldığını söyledi.

Belediye olarak burada sosyal ve kültürel bir etkinlik organize etmek için başlattıkları çalışmada, halkın tercihinin yörük kültürü ve geleneklerini yaşatacak, gelecek nesillere aktaracak etkinliklerin yapılmasının öne çıktığını ifade eden Çetinkaya, “Burada bu yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz çok güzel bir etkinlik yaptık. Etkinliklerimiz kapsamında yörük kültürümüzü, örf ve ananelerimizi yaşatmaya çalıştık. Birde boğa güreşi yapılsın istendi, bunu da gerçekleştirdik. İnşallah gelecek yıllarda daha güzel, daha fazla katılımla Karagöl Yayla Şenliği’ni geleneksel hale getirerek devam ettiririz. Ben boğa sahipleri başta olmak üzere, emeği geçenlere ve bizleri yalnız bırakmayan halkımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

Yaklaşık beş bin kişinin izlediği güreşlerde küçük orta boyunda Yörük Ali ve Psikopat, büyük orta boyunda Donbili ve Haydar, başaltı boyunda Fırtına ve Alyazmalım, başta Memati ve Yandım Ali, baş üstü güreşlerinde ise Zorbey ve Mert isimli boğalar güreşti. Güreşler sonunda boğa sahiplerine Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya ve Karagöl Yayla Şenliği tertip komitesi üyeleri tarafından kupa ve madalya verildi.