Kumluca’da vatandaşlar tarafından yaz aylarında yoğun olarak kullanılan Karagöl yaylasına iki aya kadar içme suyu verilmesi planlanıyor 

Kumluca’nın önemli yaylalarından olan ve ilçe halkı tarafından yaz aylarında yoğun olarak kullanılan Karagöl yaylasının içme suyu özleminin iki aya kadar sona ereceği bildirildi. 

Kumluca’ya bağlı Güzören Mahallesi’nde buluna Karargöl yaylası, vatandaşlar tarafından özellikle yaz aylarında yazlık olarak kullanılıyor. Yaklaşık 600 hanenin bulunduğu Karagöl yaylasına içme suyu sağlayacak isale hattının döşenmesinde son bin metrelik bölümün kaldığı ve iki aya kadar Karagöl yaylasına içme suyunun verilmesinin planladığı bildirildi. 

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Karagöl yaylasına içme suyu sağlayacak ihale hattının ihalesinin geçtiğimiz Ağustos ayında Antalya Su ve Atıksu İdaresi (ASAT) tarafından yapıldığını, Eylül ayında başlayan ihale hattı döşemesi çalışmalarında son yaklaşıldığını söyledi. 

Karagöl yaylasına içme suyunun Altınyaka su kaynağından sağlandığını ifade eden Çetinkaya, yaklaşık 11 kilometre uzunluğundaki hattın 3 bin 500 metresini daha önce Kumluca Belediyesi olarak yaptıklarını hatırlattı. 

Kalan 7 bin 500 metrelik bölümün ise ihaleyi kazanan firma tarafından döşendiğini kaydeden Çetinkaya, “Şu anda son bin metrelik bölüm kaldı. Buranın döşenmesinin bir aya kadar tamamlanması hedefleniyor. Hattın döşenmesi işinin tamamlanmasının ardından vanalar konulacak ve hatta test suyu verilecek. İnşallah aksi bir durum olmazsa iki aya kadar Karagöl yaylası içme suyuna kavuşmuş olacak” dedi. 

Yapılan çalışmayla bu yaz Karagöl yaylasında içme sıkıntısı olmayacağını vurgulayan Çetinkaya, Karagöl yaylasına içme suyu sağlanmasına büyük gayret gösteren başta Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel olmak üzere, ihale aşamasına ve sonrasına ASAT Genel Müdürlüğü, çalışanları ve Kumluca Belediyesi çalışanlarına teşekkür ettiğini bildirdi.