Kumluca Belediyesi tarafından 9 – 13 Ağustos 2017 tarihlerinde Karagöl Yaylasında yapılması planlanan şenliklerin program içeriği belli olmaya başladı.

Şenlik programının konuşulduğu toplantıya, Kumluca Kaymakamı Polat Kara, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Mahalle Muhtarları ve Şenlik Tertip Komitesi Üyeleri katıldı.

Karargöl Yayla Şenlikleri, 9 Ağustos Çarşamba günü Yörük Çadırlarının kurulmasıyla başlayacak. 10 Ağustos Perşembe günü ERBAY Halk Dansları topluluğunun gösterileri, Eşek temalı yarışlar (Eşek binme ve eşek sütü sağma) yapılacak. 11 Ağustos Cuma günü Keçi temalı yarışmalar (Keçi kırkma, keçi sütünden yapılan sündürme yiyeceğini yapma yarışı v.b) yapılacak. 12 Ağustos Cumartesi günü ise ikindi namazından sonra mevlit okutulacak ve müteakiben ikramlar yapılacak. Cumartesi günü akşamı da yöresel sanatçılar eşliğinde müzik eğlence programı düzenlenecek. Şenliklerin finalinde ilk defa düzenlenecek olan boğa güreşleri yer alacak.

Kumluca Kaymakamı Polat Kara, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya’nın himayelerinde yapılacak şenliklere, Karacaağaç, İncircik, Güzören, Sarıcasu, Beykonak, Ortaköy, Mavikent  ve Merkez Mahalleleri Batı Antalya Gençlik Platformu etkinliklerin hazırlanmasında aktif rol oynayacak. Şenliklerin ağalığını ise Sebze Meyve Tüccarı Selçuk Namal üstlenecek.