Kumluca halkı tarafından yaz aylarında yayla olarak kullanılan ve yaklaşık 600 hanenin bulunduğu Karagöl yaylasına içme suyu sağlayacak “Karagöl içme suyu terfi hatları” ihalesi, Büyükşehir Belediyesine bağlı Antalya Su ve Atıksu İdaresi Genel Müdürlüğü (ASAT) tarafından yapıldı.

            Kumluca Belediyesini ziyaret eden Antalya Su ve Atıksu İdaresi Genel Müdürü (ASAT) Faruk Karaçay, belediye başkanı Hüsamettin Çetinkaya’ya, ASAT olarak gerçekleştirdikleri Karagöl yaylası içme suyu terfi hatları ihalesi hakkında bilgi verdi ve ihale komisyonu kararını teslim etti.

            Karagöl yaylasının su sorunun çok iyi bildiklerini ve en kısa sürede Karagöl yaylasına içme suyu sağlamak amacıyla büyük çaba sarf ettiklerini ifade eden Karaçay, bu güne kadar yaşanan gecikmenin ise ihale şartlarının gerçekleşmesinden kaynaklanan yasal mevzuatlardan olduğunu belirtti.

            İhalenin kesinleşmesi ve ilgili firmaya yer tesliminden itibaren 90 gün içerisinde Karagöl yaylası içme suyu terfi hatları çalışmasının tamamlanacağını kaydeden Karaçay, yaklaşık 4-5 ay gibi bir süre sonra Karagöl yaylasında içme suyu sorununun çözüleceğini ümit ettiklerini bildirdi.

            Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya da, Karagöl yaylası içme suyu ihalenin gerçekleşmesi konusunda gösterdikleri üstün gayret ve çabalarından dolayı, Antalya  Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya Su ve Atıksu İdaresi Genel Müdürü Faruk Karaçay ve ihale komisyonu yetkililerine teşekkür etti.

            Karagöl yaylasına büyük önem verdiklerini belirten Çetinkaya, “Karagöl yaylası, ilçe halkımız için yaz aylarında bir nefes alma, sahilde yayla havası yaşama imkanı veren bir bölgemiz. Halkımız burayı yılın en çok su ihtiyacı olan zamanlarında yoğun olarak kullanıyorlar. Bundan dolayı Karagöl yaylasının içme suyu sorununa bizde büyük önem veriyoruz. ASAT Genel Müdürlüğümüz tarafından buranın içme suyu ihalesinin yapılmış olmasından dolayı büyük bir mutluluk duyduk, inşallah ilçemiz hayırlı olur. İçme suyu sorununun çözülmesiyle Karagöl’ün değeri bir kat daha artacak” dedi.