Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği'den yapılan açıklamada.
5000 adet  Motosiklet sürücülerine yönelik Kask Takma alışkanlığını kazandırmak ve kazaları en aza indirmek için broşür bastırıldığı ve dağıtımının devam ettiği. 
Proje kapsamında 20 adet Afiş yaptırılarak halkın yoğun bulunduğu yerlere asılarak ayrıca 2 adet Bilbord yaptırılarak Sanayi Kavşağı ve Buğday Pazarı kavşağına asıldı. Bu kapsamda 10 Eylül de düzenlenen etkinliği tüm Kumluca Halkı davet edildi.  

10 Eylül Çarşamba günü Cumhuriyet Meydanında düzenlenen etkinlik çerçevesinde Saat 12.00 de Meydana Dev Ekran Kurdurularak Emniyet Müdürlüğü ve Motosiklet kazaları ile ilgili slayt gösterisi sunuldu. Motosiklet kullanıcılarının daha bilinçli ve daha duyarlı sürücüleri trafiğe kazandırmak, meydana gelebilecek yaralanmaları ve insanlarımızın kendi can güvenliklerini korumak ve kazaları en aza indirmek amacı ile Motosiklet kaskının faydalarını anlatan slayt gösterisi eşliğinde katılımcılara bilgilendirme sunumu yapıldı.

Bilinçlendirme çalışmasına 100'den fazla motosiklet sürücüleri katılmış olup  “1 Kask 1 Can”  baskılı fosforlu yelek hediye edilerek, etkinliğe katılan motosiklet sürücüleri ile Kortej yapıldı.