Türkiye Halk Oyunları Federasyonu tarafından Antalya il yarışmaları 13-17 Şubat 2017 tarihlerinde 57 ekibin katılımı ile gerçekleştirildi.

Kumluca ilçesinden yarışmaya katılan, Kumluca Halk Eğitim Gençlik ve Spor Kulübü Halk Oyunları ekibi il birincisi olarak bölge yarışmalarına Antalya adına yarışma hakkını elde etti.

Kumluca Dr. Polat Kara, Antalya il birincisi olan Kumluca Halk Eğitim Gençlik ve Spor Kulübü Halk Oyunları ekibini kabul etti. Kabulde, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Erol Koca, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Girgin, İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Yusuf Tekdemir, Halk Oyunları Antrenörü Bayram Ergin ve oyuncular hazır bulundu.

Kumluca Kaymakamı Dr. Polat Kara, halk oyunlarının toplumların kültürünün gelecek nesillere aktarılmasında büyük role sahip olduğunu belirterek, ilçe de 32 oyuncunun bir araya gelerek güzel bir ekip oluşturmasından ve daha sonra da il birincisi olarak Kumluca ilçesini temsil etmelerinden dolayı memnun olduklarını belirterek tek tek bütün sporcuları kutluyorum dedi.

Oyunculardan İbrahim Aydil de tüm oyuncu arkadaşlarım adına, kendilerini kabul eden ve  motive eden, her daim desteklerini esirgemeyen kaymakamımız Sayın Dr. Polat Kara'ya tüm arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum dedi.

İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yusuf Tekdemir, il birincisi olan bu ekibin 6-7 mayıs tarihlerinde Muğla ilinde düzenlenecek olan bölge yarışmasında Antalya ilini temsil edeceğini belirterek omuzlarındaki yükün büyük olduğunu ama çalışmalarının devam ettiğini, ekibe her türlü destek verdiklerini ve her daim yanlarında olan tüm spor severlere müteşekkir olduklarını söyledi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Girgin ise ilçemizdeki 8 lisemizde okuyan bu genç kardeşlerimizin bir araya gelerek yapmış oldukları çalışmalardan ve almış oldukları başarıdan dolayı kendilerini kutluyorum dedi.

İlçe spor müdürü Erol Koca'da kulübün yeni kurulmuş olmasına rağmen büyük başarılara imza attığını 120 tane lisanslı oyuncusu olduğunu ve her zaman spor müdürlüğü olarak gereken desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.