Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Kaymakam Polat Kara ve AK Parti ilçe Başkanı Arif Yavuzer ile birlikte yapımı devam eden ve 1 Aralık tarihinde kadar bitirilmesi planlanan Kumluca Sağlık Bilimleri Fakültesi inşaatında incelemelerde bulundular.

İnşaattaki çalışmaların planlandığı gibi devam ettiği ifade eden Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, inşaatta şu anda dış cephe kaplaması, sınıf ve oda kapılarının montajıyla çevre düzenlemesi çalışmalarını yapıldığını söyledi.

Daha önce Kumluca Eğitim Vakfı üyeleriyle gerçekleştirdikleri planlamada inşaatın 1 Aralık’a kadar tamamlanmasının hedeflendiği kaydeden Çetinkaya, “Kumluca Belediyesi ve hayırseverlerimizin destekleriyle Fakülte inşaatı binamız son aşamasına geldi. 15-20 günlük bir çalışmanın sonunda inşaat tamamlanacak. Belediye olarak dış cephe giydirmesi, peyzaj ve çevre düzenlemesini yapıyoruz. Bina içi kapılar ile diğer eksiklerle ilgili çalışmalar hızlı bir şekilde devam ediyor. İnşallah Aralık ayı içinde Fakülte binasını Akdeniz Üniversitesine teslim etmiş olacağız” dedi.

Kumluca Kaymakamı Polat Kara da, eğitim anlamında önemli kurumlara sahip olan Kumluca’nın Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin de eğitim öğretime başlamasıyla eğitimde sahip olduğu yerin göstergesi olacağını söyledi.

Fakülte binasının yapımında emeği geçenlere teşekkür eden Kara, “Sağlık Bilimleri Fakültesi, Kumluca’nın eğitim anlamında önemini bir kez daha pekiştirecektir. Gerçekten güzel bir bina, güzel bir bölüm kazandırılmış İlçeye. Emeği geçenlere teşekkür ediyor, biran önce eğitim öğretime geçmesini heyecanla bekliyorum” dedi.