Kullandığı aracın takla atarak savrulması sonucu aracından düşen ve aracın ön tekerlekleri arasında kalan Azmi Çankaya isimli hasta olay yerine gelen ambulans ile Antalya Kamu Hastaneleri Birliği’ne bağlı Kumluca Devlet Hastanesi Acil Servisine getirildi.

Omurga kırığı ve omurilik yaralanması olan hasta Çankaya, Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Sercan Savaş Yalçın tarafından değerlendirilen hasta zaman kaybetmeden ameliyata alındı. Ameliyatı başarılı geçen ve kontrolleri için hastaneye gelen hasta Azmi Çankaya, “Kumluca Devlet Hastanesinde böyle bir hekimin bulunması bizim için bulunmaz bir nimettir. Geçirdiğim kazadan sonra beni hemen Kumluca Devlet hastanesine getirmişler. Burada acil ameliyata alındım ve 7 saat kadar ameliyatta kaldım. Doktorum ve ekibinin başarısı sayesinde felç olmaktan kurtuldum. Allah doktorumdan, ekibinden ve doktorumun bu hastaneye gelmesine vesile olan büyüklerimizden razı olsun.” dedi.

Ameliyatı gerçekleştiren Op.Dr. Sercan Savaş Yalçın ise; “Hastayı acil serviste gördüm. Omurga kırığı ve omurilik yaralanması vardı. Vakit kaybetmeden hemen ameliyata alınması gerekiyordu. Geç müdahale edilirse hastanın yürüyememe ihtimali vardı. Hastanemiz şartlarında omurga kırığı ve yaralanmalarını tedavi edebiliyoruz. Hastamız gerçekleştirdiğimiz acil müdahale sonrasında hayatını felçli olarak sürdürmekten kurtuldu. Hastalarımızın iyileşmesini ve hastaneden şifa ile taburcu olmalarını görmek biz sağlık çalışanlarının en büyük mutluluk kaynağıdır” dedi.