Kumluca Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (OSB) hakkında toptancı halinde bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Kumluca Komisyoncular Derneği toplantı salonunda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Murat H. Günay, Komisyoncular Dernek Başkanı Ahmet Kaya, komisyoncu ve tüccarlar katıldı.

Toplantıda konuşan Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, her geçen gün büyüyen ve gelişen Kumluca ekonomisine lokomotif olacağını düşündükleri Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB) kuruluşunu hızlandırmak amacıyla bir çalışma başlattıklarını bu konuda komisyoncu ve tüccarları bilgilendirmek amacıyla bu toplantıyı düzenlediklerini söyledi.

OSB konusunda devlet tarafından büyük desteklemeler yapıldığına dikkat çeken Çetinkaya, bunun OSB’nin kurulmasında büyük katkı sağlayacağını, ancak kuruluş aşamasından öncelikli sorunun kurulması düşünülen arazideki mülkiyet sorununun çözülmesi gerektiğini belirtti.

Çetinkaya şunları söyledi:

“Biz bu tür bir projeyi daha önce Kumluca Toptancı Halimizin yapımı aşamasında gerçekleştirdik ve başarılı olduk. Bu iş salt olarak biz yapmaya kalkarsak bu işi başaramayız. Ancak bu işe yatırımcıyı da ortak etmememiz halinde başarılı oluruz. Bundan dolayı bu sorunu sizlerle, ileriye dönük yatırım yapmak isteyen girişimcilerimizle çözmek istiyoruz. OSB gıda ile ilgili her türlü yatırım yapmaya müsaittir. Bu konuda bir düşüncesi olan varsa biz arkadaşlarımıza elimizden gelen desteği sağlarız.”

Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Murat H. Günay da, OSB’nin kurulması düşünülen arazinin yaklaşık 248 dönümlük bir alan olduğunu ve şu an itibariyle 31 adet tesis yapılabileceğini söyledi.

OSB hakkında devletin ve diğer bazı kamusal kuruluşları büyük teşvikleri olduğunu yineleyen Günay, “Biz burada kurulacak olan tesislerin büyük bölümünün paketleme veya ürün işleme tesis olacağını düşünüyoruz. Buda bölgemizdeki tarımsal üretime büyük katkı sağlayacaktır. Böylece zaten var olan bölgemizdeki sera üretimimiz hak ettiği değere kavuşacaktır” diye konuştu.

Toplantıya katılan bazı tüccar ve komisyoncular da yapılacak olan OSB’nin kendileri içinde büyük fayda sağlayacağını ümit ettiklerini, bu konuda kendilerinin imkanları ölçüsünde OSB’nin kuruluşunda yer almak istediklerini bildirdiler.