Kumluca Belediyesi ve Medicalpark Hastanesi işbirliğinde gerçekleştirilen kalp hastalıkları konferansına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdiler. 

Kumluca Belediyesi konferans salonunda gerçekleştirilen konferansta konuşan Medicalpark Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Bölüm Başkanı Kalp Merkezi Direktörü Prof. Dr. Hüseyin Okutan, kalp hastalıklarının günümüzde toplumun büyük bir bölümünü etkileyen ve tedavisi mümkün olan bir hastalık olduğunu söyledi.

 Kalp hastalığı hakkında bir hekim olarak öncelikle kişinin ailesinde herhangi bir kalp rahatsızlığı olup olmadığına dikkat ettiklerini ifade eden Okutan, bunun yanında tansiyon, şeker ve ilerlemiş yaş gibi unsurlar olduğunu belirtti. 

Okutan şunları söyledi:

“Günümüzde kalp rahatsızlıkları her insanda mutlaka oluşabilecek bir hastalık durumundadır. Ancak bizler dengeli beslenme, fiziksel aktivite, düzenli sağlık kontrolleriyle bu hastalığı yenebilir ve kaliteli bir yaşam sürdürebiliriz. Teknolojinin gelişmesiyle artık bypass ameliyatları çok daha güvenli olarak yapılabilmektedir. İllaki bir hasta bir hekime gittiğinde ameliyat olacak diye bir şart yok. Hastanın durum değerlendirmesi ve şikayetleri göz önüne alınarak, yapılacak tetkikler neticesinde hangi tür tedavi uygulanacağına karar veriyoruz. Bypass olan bir hasta 24 saat sonra yürüyebilir, en geç bir haftada da taburcu olur. 4 ile 6 hafta sonrada ameliyat öncesi tüm fiziksel aktivitelerini yapabilmektedir.” 

Bypass’ın riskinin yüzde üç olduğuna işaret eden Okutan, kalp rahatsızlığı olmasına rağmen, doktorların önerdiği tedavi veya bypass olmayarak hayatta yaşamanın riskinin ise çok daha fazla olduğunu bildirdi. 

Konuşmanın sonundan Prof. Dr. Hüseyin Okutan, dinleyiciler arsında bazıları kendi hastaları olan hastaların çeşitli sorularını yanıtladı. Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, günün anısına Okutan’a porselen çay seti ve Kumluca Belediyesi Kültürel yayınlarından hediye etti.    

Omega-3 yağ asitleri sayesinde 

  • Yangı önleyici etkisiyle romatizmal hastalıklara karşı koruma sağlar

Omega 3

Kalp-damar sağlığında rolü 

Yapılan araştırmalarda, omega-3 yağ asitlerinin dengeli alımının özellikle kalp ve damar hastalıkları açısından yararlı olduğu vurgulanmaktadır. Omega-3 tüketenlerdekoroner kalp hastalığına bağlı ölümler daha düşük bulunmuştur. Omega-3, kalp ve damar sağlığında başlıca aşağıdaki şekillerde yardımcı olabilir: