Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, Kumluca Belediyesini ziyaret etti.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı’yı Kumluca Belediyesi’ne gelişinde Kumluca Belediye Başkan Vekili Şefik Durdaş, Belediye Başkan Yardımcıları Mustafa Songur ve Ramazan Çataltepe ile belediye personeli karşıladı.

Kumluca Belediye Başkan Vekili Şefik Durdaş, son iki gündür tüm yurtta olduğu gibi Kumluca ve çevresinde de olumsuz havanın etkili olduğunu, bundan dolayı bazı ev ve seraların su baskını ve hortumdan etkilendiğini söyledi.

Belediye ekiplerinin iki gündür olumsuz hava koşullarının meydana getirdiği olumsuzlukları ortadan kaldırmak için mücadele ettiklerini ifade eden Durdaş, herhangi bir can kaybının olmamasının tek tesellileri olduğunu belirtti.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı da, tüm yurtta ağır bir kış yaşandığını bundan da özellikle sera ve narenciye bölgesi olan Antalya’nın daha fazla etkilendiğini söyledi.

Su baskını, hortum ve diğer sebeplerden dolayı zarara uğrayan vatandaşlara geçmiş olsun dileğinde bulunan Arıcı, “Tarım, turizmin yanında Antalya’nın önemli bir gelir kaynağı. Tabi tarım sektörü her açıdan bir çok faktörden etkilenebiliyor. Bunların başında da doğal afetler geliyor, Allah tüm çiftçilerimizin yardımcısı olsun” dedi.

Kültür Bakan Yardımcısı Arıcı, daha sonra bakanlık olarak yürüttükleri çalışmalardan da bahsetti. 2015 yılı için Türkiye’nin turizmden daha fazla pay alması için bazı çalışmaları olduğunu kaydeden Arıcı, bu konuda potansiyel turizm sektörü paydaşlarıyla çeşitli çalışmalar yürüttüklerini anlattı.

Arıcı şunları söyledi:

“Ülkemiz turizm konusunda hem kültür olarak, hem tarih hem de doğa olarak önemli bir potansiyel. Bu potansiyelimizi daha iyi kullanabilmek amacıyla çeşitli çalışmalar yürütüyoruz. Tabi turizm sadece bizim belirleyeceğimiz bir konu değil. Bunda ülkemize gelecek turistlerin tercihleri, ekonomik güçleri gibi birçok etken var. Özellikle ülkemize gelen turistler için hem bizim ülkemizdeki istikrar, hem de kendi ülkelerindeki istikrar önemli. Ancak biz önümüzdeki sezon için turizmde herhangi bir olumsuzluk öngörmüyoruz. Turizmden beklentimiz her zaman olduğu gibi bir önceki yıldan daha fazla olmasıdır.”

Konuşmanın sonunda Kültür Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, Kumluca Belediye Başkan Vekili Şefik Durdaş’a ziyaretin anızına porselen vazo hediye etti.