Kumluca Motor Sporları Derneği ve Kumluca Muhtarlar Derneği tarafından organize edilen ve Kumluca Belediyesinin desteklediği, Türkiye’nin ilk Kum Enduro yarışlarının ikinci gün birinci etabı, Kum Mahallesi Deniz obaları mevkinde başladı.

İstanbul, Bursa, Muğla, Antalya, Eskişehir, Kütahya, Isparta, Burdur, Mersin ve Adana’dan 11 kategoride, ikisi bayan 102 sporcunun katıldığı yarışlarda, sporcular kazanmak için rakipleri ve zorlu kum parkurda mücadele ettiler.

Yarışlarda kaza yapan sporculara görevliler yardım ederken, bazı sporcular yaşadıkları olumsuzluklar nedeniyle yarışı bırakmak zorunda kaldı. Kumluca Motor Sporları Derneği Başkanı Şahin Bayar, yarışların çok güzel bir şekilde devam ettiğini ve yarışlara katılan sporcuların mücadelelerinin görülmeye değer olduğunu söyledi.

Yarışların ikinci etabının daha zor mücadelelere sahne olacağını belirten Bayar, amaçlarının Türkiye’de ilk defa gerçekleştirilen Kum Enduro yarışlarının bundan sonraki yıllarda daha kapsamlı ve ulaslararası olarak gerçekleştirmek olduğunu belirtti.