Kumluca Belediyesi Sarnıç Tepesi Hayvanat bahçesine, Bursa Hayvanat Bahçesi’nden bir erkek ve bir dişi Lama getirildi.

Kumluca Belediyesi Sarnıç Tepesi Hayvanat Bahçesindeki hayvan çeşitliliği her geçen gün artıyor. Bursa Hayvanat Bahçesinden hayvan değiştirmek suretiyle getirilen erkek ve dişi Lama’lar, hayvanat bahçesine kısa sürede uyum sağlarlarken, vatandaşlardan da yoğu ilgi görüyorlar.

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Sarnıç Tepesi Hayvanat Bahçesinde incelemelerde bulunarak,  hayvanat bahçesinde bulunan hayvanlar hakkında bilgi aldı. Hayvanat bahçesine yeni getirilen erkek ve dişi Lama’lara ot veren Başkan Çetinkaya, belediye olarak hayvanat bahçesindeki hayvan çeşitliliğini her geçen gün arttırdıklarını söyledi.

Şu anda hayvanat bahçesinde kanatlı ve memeli hayvan sayısının toplamda 650 civarında olduğunu ifade eden Çetinkaya, “Burada amacımız, sayının çoğalmasının yanında hayvan çeşitliliğini de arttırarak halkımıza farklı hayvanları tanıma ve görme fırsatı sunmak. Özellikle çocuklar, çevre ilçelerden gelen vatandaşlarımız hayvanat bahçemizi ziyaret ediyorlar. Hayvan çeşitliliğini arttırıp sayısını çoğalttığımız zaman buranın ilçemizin cazibe merkezi olacağını düşünüyorum” dedi.

Kumluca Belediye Başkan Yardımcısı Veteriner Hekim Süleyman Falay da, Bursa Hayvanat Bahçesinden önce dişi Lama’yı, daha sonrada erkek Lama’yı getirdiklerini ve Lama’ları erkeğine, “Kum”, dişisine ise “Luca” ismini verdiklerini söyledi.

Lama’ların sağlıklarını iyi olduğunu ve kısa sürede hayvanat bahçesi ortamına alıştıklarını belirten Falay, bundan sonraki hedeflerinin Lama’ların çoğaltmak olduğunu ifade etti.