Kumluca’da yapımı devam eden Sağlık Bilimleri Fakültesi inşaatında gerçekleştirilen toplantıya Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Kumluca Eğitim Vakfı (KUMEV Yönetim Kurulu üyeleri ve Fakülte inşaatına katkı sağlayan hayırseverler katıldı.

Toplantıda konuşan Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Sağlık Bilimleri Fakültesi inşaatının son durumu ve Fakültenin kurulması için yürütülen çalışmalar hakkında vakıf üyeleri ve hayırseverler bilgi verdi.

İnşaatın 2010 yılında başladığını ve 2013 yılında hayırseverlerin desteğiyle bugünkü durumuna geldiğini ifade eden Çetinkaya, son olarak inşaatın bitirilebilmesi için yaklaşık 600 bin lira gibi bir paraya ihtiyaç olduğunu söyledi.

Fakültenin eğitim öğretime başladığında batı Antalya’da ilk ve tek olacağını, hatta ileride bir üniversite kurulması durumunda bu üniversiteye altyapı hazırlayacağını kaydeden Çetinkaya, “Şu anda binanın iç ve dış cephe boyası, fayans işçiliği, asansör, odaların kapıları, sıva üstü sıhhi tesisat kaldı. Bunun için yaklaşık 600 bin lira gibi bir paraya ihtiyacımız var. Bu inşaatın bu hale gelmesinde hayırseverlerimizin büyük desteği oldu. Bu konuda hayırseverlerimize ayrıca teşekkür ediyorum. Bu fakülte sadece bir kişinin değil, Kumluca’nın bir fakültesi ve eğitim kurumudur. İnşallah geri kalan eksiklerimizi de yine hayırseverlerimiz katkısıyla en kısa sürede tamamlayarak biz binayı üniversiteye teslim edeceğiz. Fakültenin kurulmasıyla ilgili diğer prosedürler de tamamlanarak en kısa sürede eğitim öğretime başlar ve ilçemize her anlamda büyük katkı sağlar” diye konuştu.

Konuşmanın ardından Kumluca Belediyesi Şehircilik ve İmar Müdürü Şakir Yıldırım tarafından Fakülte binasında yapılan ve yapılacak olan çalışmalar hakkında toplantıya katılanlara bilgi verildi.

Toplantıya katılanlara daha sonra Fakülte binası inşaatını gezerek bina hakkında yetkililerden bilgi aldılar.