Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Göksu Mahallesi’nde inşaatı devam eden beş yıldızlı alternatif turizm otelinde incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı. Grand Çınar Otelinin sahibi Osman Çınar, otel inşaatı hakkında belediye başkanı Hüsamettin Çetinkaya’ya bilgi verdi.

Otelin 200 oda, 500 yatak kapasiteli olduğunu ifade eden Çınar, inşaat geçtiğimiz Nisan ayı sonunda başladıklarını ve otelin 2016 yılı Nisan ayında hizmete girmesini  hedeflediklerini söyledi.

Otel konseptinin alternatif turizm oteli olacağını ifade eden Çınar, “Otelimiz beş yıldızlı, lüks ve her türlü konfora sahip olacak. Normal turizm otellerine göre, Türk İslam yaşamına uygun, alternatif turizm hizmeti vereceğiz. İnşallah tamamlanıp hizmet vermeye başladığımızda, turizm anlamında hem Kumluca’ya, hem bölgeye hem de ülkemize faydalı bir tesis olur” dedi.

Otel bünyesinde, Kumluca ve yöre insanımıza hitap edecek 600 metrekare alana sahip ayrıca bir restoran bulunduğunu da kaydeden Çınar, bu yönde de bölgeye farklı biz hizmet sunmayı planladıklarını bildirdi.

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya da, ilçeye ekonomik anlamda katkı sağlayacak, ilçenin turizmde öncülüğünü yapacak yeni tesislerin yapılıyor olmasından dolayı kendilerinin de büyük bir mutluluk duyduklarını söyledi.

Otel konseptinin alternatif olmasının da ayrıcalık olduğunu ifade eden Çetinkaya, “Ülkemiz, turizm anlamında deniz, kum, güneş, doğa, tarih, yayla ve alternatif turizm imkanlarıyla, dünya üzerinde ender özelliklere sahip olan ülkeler arasında. Aynı şekilde ilçemizde bu özelliklerin bir çoğuna sahip. Son yıllarda alternatif turizme eğilim artıyor. Bu anlamda otelin ülkemiz turizmine katkı sağlayacağını düşünüyor, ilçemize hayırlı  olmasını temenni ediyorum” dedi.