Bu yıl ilk kez EMITT 20. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’na katılan Kumluca Belediyesi, dört gün süreyle ilçenin tarihi, kültürel, turistik ve turfanda yaş sebze ve meyve üretimini tanıtacak. 

Dünyanın en büyük beş turizm Fuarı arasında gösterilen EMITT’e ilk kez katıldıklarını ifade eden Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Batı Antalya’da bulunan tarihi ve kültürel mirasların yansıtıldığı fuar standında ilçenin ve bölgenin değerlerini en iyi şekilde tanıtmayı amaçladıklarını söyledi. 

Bu tür fuarların bölge ve ülke turizminin tanıtılmasına önemli katkısı olduğunu ifade eden Çetinkaya, “İlçemiz Kumluca’da, tarihte bir çok medeniyete ev sahipliği yapmış, hem ülkemizde hem de dünyada bilinen antik Likya yolu üzerinde yer almakta. 500 kilometreden fazla uzunluğu bulunan bu Likya yolunun daha iyi tanıtılması, turizme kazandırılması hem bölgemiz açısından hem de ülkemize sağlayacağı ekonomik katkılar açısından çok önemli. Bunun yanında bölgemiz bir çok alternatif turizm olanaklarına da ev sahipliği yapıyor. Sadece ilçemiz sınırları içerisinde aralarında Olimpos ve Rhodiapolis’nde bulunduğu 12 antik kent bulunuyor. Ayrıca bölgemizin turfanda sebze meyve üretiminde de önemli bir yeri var. İnşallah ilk defa katıldığımız bu fuarda ilçemizin, bölgemizin, tarihi, kültürel ve turistik alanlarını en iyi şekilde tanıtırız” dedi. 

Fuarın ilk günü olmasına rağmen Kumluca standını ziyaret eden ziyaretçilerin ilgisinden memnun olduklarını kaydeden Çetinkaya, fuarda Kumluca standının ilgi çekici stantlar arasında yer aldığını, bildirdi.

Editör: Haber Merkezi