Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya’yı makamında ziyaret eden Antalya Kızılay Kan Bağışı Merkezi Müdürü Dr. Hülya Çoksak ve Kan Bağışçısı Kazanım Uzmanı Nurcan Küçükali, Kumluca Belediyesi ile ortak yapılacak kan bağışı kampanyası hakkında bilgi verdi.

Kızılay olarak ihtiyaç sahiplerine kan sağlamak amacıyla sürekli kan bağışı topladıklarını ifade eden  Antalya Kızılay Kan Bağışı Merkezi Müdürü Dr. Hülya Çoksak, düzenledikleri bağış kampanyalarına yerel yönetim ve sivil toplum örgütlerinin de destek verdiklerini söyledi.

18 yaşını doldurmuş sağlıklı her insanın kan bağışında bulunabileceğini belirten Çoksak, “Günümüzde tıbbın da ilerlemesiyle kan bağışıyla sadece ihtiyaç sahibi kişilerin kan ihtiyacı değil, bir çok hastalıklarının da tedavisi sağlanabiliyor. Bu yüzden yapılacak kan bağışları çok önemli. Bağış yapılan kan, kısa sürede bağışçı vücudunda yenilenir, yapılan bağışla ilgili herhangi bir sağlık sorunu oluşturmaz. Ekiplerimiz kan bağışı yapmadan önce bağışçı hakkında detaylı bilgileri edinerek bağış alıyorlar. Bu konuda kampanyamızın ortak yürütülmesi konusunda bize her zaman destek sağladıkları için Belediye Başkanımız Hüsamettin Çetinkaya nezdinde, Kumluca Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz” dedi.

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya da, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek yapılacak olan kan bağışı kampanyasına Kumluca Belediyesi olarak ellerinden gelen desteği vereceklerini söyledi.

Kan bağışı kampanyası ile ilgili ilçe genelinde gerekli duyuru ve bilgilendirmeleri sağlayacaklarını ifade eden Çetinkaya, “Kızılay, kurulduğu günden bu yana her zaman insanlarımızın zor zamanlarında yanında olmuştur. Bu güzide kurumumuzun hizmetlerini daha iyi ve kaliteli olarak sürdürebilmesi için bizler sorumluluk alarak her zaman Kızılay’a destek vermeliyiz. Ben inanıyorum ki, ilçe halkımız Antalya genelinde bir ilke imza atarak kan bağışı kampanyasında da farkını hissettirecek ve duyarlılığını gösterecektir. Vatandaşlarımızı 9-27 Mayıs tarihlerinde her gün Cumhuriyet meydanında bulunacak Kızılay kan bağışı alanında gelerek kan bağışında bulunmaya davete diyorum” dedi.