Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde yapılan toplantı, Edremit ilçesine bağlı Güre Mahallesi'ndeki bir otelde gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı ve Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği Başkanı Yücel Yılmaz, birliğin siyaset üstü olduğunu söyledi.
Yağlı güreş geleneğinin sekteye uğramamasını istediklerini söyleyen Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, yağlı güreşlerin yapılması konusunda Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulunun kararını beklediklerini anlatarak, "İnanıyorum ki Kırkpınar Güreşleri'ni yapacağız. Bunun yapılmasını sağlarsak diğer güreşlerimizi de gündeme getirebiliriz." diye konuştu.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, Yunus Emre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi ve Domaniç Belediye Başkanı Sahvet Ertürk, encümen üyesi seçildi.

Öte yandan, Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliğinin adı daha kapsayıcı olması amacıyla "Yağlı Güreş Birliği" olarak değiştirildi. Antalya Büyükşehir Belediyesi, Kumluca Belediyesi ve Altı Eylül Belediyesinin yeni üyelik başvuruları da görüşülerek üye olmalarına oy birliğiyle karar verildi.