AK Parti Kumluca İlçe teşkilatının yönetim kurulu toplantısına katılan Atay Uslu, Kumluca’nın yatırımları ve projeleri hakkında bilgi verdi. Hem Kumluca-Antalya hem de özellikle sebzesinin nakliyesi için kullanılan Finike-Elmalı-Korkuteli-Bucak yolu bölünmüş yol haline getiriliyor. Söz verdiğimiz 9 gölet için ölçüm ve fizibilite çalışmaları devam ediyor dedi.

TÜRKİYE DEVLETİ BİR CUMHURİYETTİR. 

Ardından Yeni Cumhurbaşkanlığı sistemi hakkında ilçe yönetim kurulu üyelerini bilgilendiren Atay Uslu şunları ifade etti; “Bu değişiklik rejim değişikliği değildir, bir hükümet sistemi değişikliğidir. Türkiye Devletinin rejimi Cumhuriyettir. 1923'te Cumhuriyete karar verdik. Rejim tartışmaları bu ülkede Cumhuriyetin ilanı ile 1923'te sona erdi. Kim rejim değişikliği olacak diyorsa ya cahildir ya artniyetlidir, yada manipülasyon peşindedir.  Türkiye Devleti bir Cumhuriyettir. Rejimimiz Cumhuriyettir. Nokta. 

CUMHURBAŞKANLIĞI SİSTEM HER ANLAMDA TOPLUMSAL UZLAŞIYI GETİRECEK

Yıllardır yürütmede yaşanan iki başlılık ortadan kaldırılıyor, siyasi istikrar kalıcı hale gelecek, hükumet kurma zorluğu tarihe karışacak. İki başlılık nedeniyle Başbakan ile Cumhurbaşkanı arasında sorunlar yaşanmıştır. Kenan Evren ile Özal,   Özal ile Mesut Yılmaz, Demirel ile Çiller,  Demirel ile Erbakan,  Necdet Sezer ile Ecevit, Necdet Sezer ile Recep Tayyip Erdoğan arasında yaşanan sorun ve krizler daha dün gibi hafızalarımızda tazedir.  Yeni sistem ile iki başlılık sona erecektir. Cumhurbaşkanı en az % 51 oy almak zorunda olunacağı için siyasette kutuplaşma azalacak. Böylece toplumsal birlik ve beraberlik pekişecek.  Söylemleri ve politikaları ile toplumu kucaklama cesaretine ve ferasetine sahip olanlar Cumhurbaşkanı olabilecektir."