Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, zemininde yer yer bozulmaların meydana geldiği Cumhuriyet Meydanı’nda başlatılan çalışmaları yerinde inceleyerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Yaklaşık bir sürecek çalışmalarda, Cumhuriyet Meydanı’nın zemindeki granitler sökülecek ve yapılacak düzenlemenin ardından bin 800 metrekarelik meydan tekrar daha mukavemetli mermerlerle kaplanacak.

Belediye Başkanı Çetinkaya, Cumhuriyet Meydanı’nın yaklaşık 15 yıl önce o günün imkanları dahilinde yapıldığını ve aradan geçen sürede meydanın zemininde bozulmalar meydana geldiğini söyledi.

İlçede resmi sivil tüm etkinliklerin meydanda gerçekleştirildiğini, bundan dolayı da meydanın ilçenin görünen yüzü olduğunu ifade eden Çetinkaya, “Meydanda düzenleme çalışması başlattık. Ekiplerimiz çalışmanın yaklaşık bir ay süreceğini belirtiyorlar. Biz biraz gayret ederek bu sürenin daha öne çekilmesini istiyoruz. İnşallah çalışmalar tamamlandığında Cumhuriyet Meydanı çok daha güzel bir görünüme kavuşacak ve ilçemizin çehresi değişecek” diye konuştu.

Cumhuriyet Meydanı’nda yapılacak çalışmalar nedeniyle meydan kısmi olarak vatandaşların kullanımına kapatılacağı, çalışmaların tamamlandığı bölgelerin ise kısmi olarak kullanıma açılacağı bildirildi.