Kumluca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde, Kumluca Rehberlik Araştırma Merkezi ve Sarıcasu Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi ile Okulların Özel Eğitim Sınıfları işbirliğiyle gerçekleştirilen 10–16 Mayıs Engelliler Haftası etkinlikleri ilçe programı 12 Mayıs 2017 Cuma günü saat 09.00’da Kumluca Cumhuriyet Meydanı’nda yapıldı.

 
Törene İlçe Kaymakamı Dr. Polat Kara, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Ak Parti İlçe Başkanı Arif Yavuzer, İlçe Müftüsü Hacı Kahraman, Gençlik hizmetleri Ve Spor İlçe Müdürü Erol Koca,  Başhekim Uzm.Dr.Ayşegül Alkan, okul müdürleri ve öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Kumluca Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü Abdullah Kocabaşoğlu, engelli vatandaşlarımıza hizmet etmenin bir gönül işi olduğunu, asıl engellinin karşısına bir engel çıktığında hemen pes edip onu aşmak için mücadele etmeyen olduğunu ifade etmiştir. Ayrıca her birimizin birer engelli adayı olduğunu ve sabah uyanınca hiç birimizin nasıl uyanacağının garantisi olmadığını bu yüzden de engelli olan vatandaşlarımızla her zaman empati kurmamız gerektiğini vurguladı. 

İlçe Müftümsü Hacı Kahraman da bir konuşma yaparak dini yönden engelli vatandaşlarımızın önemine ilişkin bilgiler vermiş, hassasiyetlerin gözetilmesi noktasında uyarılarda buludu.

Programda öğrenciler tarafından sergilenen birbirinden güzel gösteriler ve halk oyunları etkinlikleri törene renk kattı.  

Ayrıca Hayatın İçinde Sizinleyiz, Farkında Mısınız? İsimli proje kapsamında düzenlenen resim yarışmasında okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise kademsinde dereceye giren öğrenciler için ödül töreni düzenlendi.

Programda yine bu yıl ilk mezunlarını veren Sarıcasu Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi öğrencileri için temsili mezuniyet belgesi takdimi gerçekleştirildi.

Tören, etkinlik sonunda düzenlenen ikram ile sona erdi.