Cumhuriyet Mahallesi’nde 7 Kasım Salı günü saat 20.00’de Huzur toplantısı yapıldı. Kumluca Emniyet Müdürlüğü tarafından vatandaşların istek ve sorunlarını dinlemek için geçen hafta Narenciye Mahallesi’nde başlayan Huzur toplantılarının 2'ncisi Cumhuriyet Mahallesi’nde devam etti. 

Cumhuriyet Mahallesi’nde gerçekleştirilen toplantıya Kumluca Emniyet Müdür Vekili ve Asayiş Şube Amiri Murat Bozer,  İlçe Trafik ve Polis Merkez Amiri Murat Sudagezer, Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği Görevlisi Satılmış Karataş, Cumhuriyet Mahalle Muhtarı Ramazan Nacakçı ve Cumhuriyet Mahalleli vatandaşlar katıldı.

Sorunların ve çözüm önerilerinin konuşulduğu toplantıda, vatandaşların özellikle hırsızlık ve trafik güvenliği konularında daha dikkatli olmaları konusunda uyarı yapan Emniyet Müdür Vekili ve Asayiş Şube Amiri Murat Bozer; "Değerli eşyalarınızı, Motosiklet ve benzeri araçlarınızı kolay ulaşılabilir alanlarda bırakmayın, kolay açılamayacak sağlam kilit sistemleri ile muhafaza edin. Hırsızlık malı kullanmak ve satın almaktan dolayı sıkıntıya düşmemek için, tescilsiz, faturasız motosiklet alışverişi yapmayın, böyle bir alışveriş sizleri zor durumda bırakabilir. Telefon ile Polis, Savcı sizden para istemez, telefon dolandırıcılıklarına karşı dikkatli olalım. Sosyal medya dolandırıcılıklarına karşı da dikkat edin şifrelerinizi kolay tahmin edilen rakam ve harflerden oluşturmayın, sosyal medyadan hediye çeki, yardım ve benzeri mesajlara telefon numaranızı ve kredi kartı numara ve şifrenizi kesinlikle vermeyin. Şüphelendiğiniz bir durum olduğunda 155 Polis veya 156 Jandarma ya da artık bu hatların yönlendirildiği numara olan 112'ye ihbarda bulunmanız durumunda değerlendirilecektir. İhbarcının adı, telefon numarası sadece teyit amacı ile bizde bulunur kesinlikle ifşa edilmez. Siz ihbarda bulunurken 155'i aradığınız zaman 112 operatörüne ihbar konusunda gerekli bilgileri ilçe, mahalle, sokak ve olay konusunda detaylı bilgi verdiğiniz takdirde konuya müdahale daha kolay olacaktır." dedi.

İlçe Trafik ve Polis Merkez Amiri Murat Sudagezer ise özellikle trafik konusunda kırmızı ışık ihlali ve hatalı parklanmalara karşı kırmızıçizgileri olduklarını belirterek. "Özellikle ilçe merkezinde, trafik yoğunluğu yaşanmaktadır. Ayrıca pazarlar, sosyal etkinlikler ve sportif faaliyetler gibi nedenlerle ilçe dışından gelen araçların da katılımı ile trafik yoğunluğu artmakta, zaman zaman tıkanma noktasına gelmektedir. İlçemizdeki trafik yoğunluğunun bir nedeni de sürücülerin araçlarını hatalı park etmeleri olarak görülmektedir. Trafik işaretiyle araçların park edilmesine müsaade edilmeyen yerlere, otobüs duraklarına, kavşak içlerine, yaya geçitlerine, engelliler için ayrılmış kaldırım iniş-çıkışlarına ve diğer araçların çıkmasını engelleyecek şekilde 2. sıraya hatalı park edilen araçlara İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince tespit edildiğinde gerekli cezai işlem uygulanarak otoparka çektirilmektedir. İlçemizde trafik akışının güvenli ve akıcı şekilde sağlanabilmesi, diğer yol kullanıcılarını mağdur etmemeleri açısından vatandaşlarımızın Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin çalışmalarına destek olmaları, araçlarını hatalı olarak park etmemeleri ve diğer trafik kurallarına uymaları gerekmekte. Bizim polis olarak her yerde olmamız mümkün değil sizlerde vatandaş olarak kural ihlallerini bize bildirmeniz durumunda gerekli işlemler yapılacaktır." dedi