Son zamanlarda ülkemizde ve ilçemizde meydana gelen trafik kazalarının sayısında artış olması nedeniyle kazaların en aza indirilmesi, Trafikte can ve mal  güvenliğinin sağlanması ve sürücülerin trafik kurallarına uyma düzeylerinin daha üst seviyeye çıkartılması amacıyla Kumluca İlçesinde trafik kural ihlallerinin tespit edilmesi amacıyla Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Büro Amirliğince Sivil Trafik Personelleri görevlendirildi.

Kumluca Emniyet Trafik Şube Müdürlüğü, sivil trafik polisi uygulamasıyla kural ihlali yapan sürücüleri anında tespit ediyor. Kentin çeşitli yerlerinde görev alan sivil polisler özellikle, modifiye araçlar, kasksız motosiklet sürücüleri, abartı egzozlu araçlar, çevreyi rahatsız eden motosikletler ve kırmızı ışık ihlalleri üzerinde uygulama yapıyor.

Kırmızı ışık ihlali, Emniyet Kemeri Takmamak, Kask takmadan Motosiklet kullanmak, Sinyal vermeden dönüş yapmak,  Aşırı hız yapmak,  Hatalı sollama yapmak, Seyir esnasında cep telefonu ile konuşmak gibi önemli kural hatalarını Kamera ve teknik cihazlardan yardım almak suretiyle tespit eden Ekipler eksiği olan araçlara cezai işlem uyguluyor.