Salih Yön Sanat Galerisi ve HavaSuPark işbirliğinde 1'inci Ulusal Resim Kampı ve Çalıştayı 9 Haziran 2017 tarihinde sona erecek.

03 Haziran  Cumartesi günü Ressam Salih Yön ün küratörlüğünde düzenlenen 1'inci Ulusal Resim Kampı ve Çalıştayı; alanında uzman ve tanınmış ressamlarla gerçekleştiriliyor. Ünlü Ressamlar 6 haziranda Toplum destekli polis Ekipleri ile Rhodiapolis gezisi gerçekleştirdiler.

Sanat faaliyetlerinin topluma sağladığı faydalara dikkat çeken Salih Yön; 'sanat özünde iyiliği, güzelliği, barışı, hoşgörüyü ve pozitif düşünceyi barındır. Toplumun böylesine ortamlarda olması da, bireylerin aynı duygu ve düşüncelere sahip olmalarını sağlar. Bu bilimsel bir gerçektir. Havasupark tesislerinde gerçekleştirdiğimiz Resim Kampı ve Çalıştayı, öncelikle yörenin tanınmasına katkı sağladığına inanıyorum. Ayrıca yöre halkı resim çalıştayını izleme imkanı bulurken ülkenin en önemli ressamları ile buluşma ve onlarla tanışma fırsatını yakaladılar.' dedi. 

Yurtdışındaki müze ve sanat galerileri sayıları, ziyaret oranları ve yıllık turist girdilerini ülkemiz ile karşılaştıran Yön; turizmin gelişmesini istiyorsak öncelikle sanatın gelişmesini sağlamamız, müze ve sanat galerileri sayılarının artırılması gerekiyor.' dedi.