Kumluca Belediyesi tarafından Beykonak Mahallesi Resiller Mevkinde yaptırılan Yörük Çadırı Temalı Süleyman Sarı parkı düzenlenen törenle açıldı.

Törene Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Ak Parti İlçe Başkanı Arif Yavuzer, Büyükşehir Belediyesi Kumluca Koordinatörü Yusuf Evran, Gençlik Spor İlçe Müdürü Erol Koca, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Girgin,  Meclis üyeleri, Ziraat Odası Başkanı Süleyman Kayhan, Mahalle Muhtarları ve çok sayıda davetli katıldı.

Yaklaşık 1400 metrekare alana inşa edilen parkın mülkiyetinin bir kısmı Süleyman sarı adlı vatandaş tarafından bağışlandı. Yörük Çadırı temalı otağ’ın bulunduğu parkın içindeki şadırvan ise Ese ve Ümmü Yalçın adlı hayırseverler tarafından yaptırıldı. Törende Beykonak Sevim Öner Ortaokulu öğrencileri tarafından halk oyunları gösterileri sergilendi. Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya törende yaptığı konuşmada,   Süleyman Sarı, Ese ve Ümmü Yalçın adlı hayırseverlere teşekkür etti. Başkan Çetinkaya; “ Beykonaklı vatandaşlarımıza danıştık. Buraya en uygun parkın Yörük çadırı temalı bir parkın uygun olacağının kanısına vardık. Kısa zamanda bu hizmeti yaptık. Hizmetin daha iyisine layık olan Beykonak’lı vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Bundan sonraki hedefimiz Mavikent Şehit Ömer Halisdemir Parkı olacaktır. Umarım en kısa zamanda da o parkımızın açılış törenini de gerçekleştiririz” dedi.

Beykonak, Resiller Cami İmamı Sabri Bayır tarafından yapılan duadan sonra protokol üyeleri tarafından açılış kurdelesi kesildi. Açılıştan sonra katkıda bulunan hayırseverlere plaket takdimi yapıldı.