Kumluca Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Ayşegül ALKAN yaptığı açıklamada ‘Hastanemiz Mikrobiyoloji Laboratuvarı 01 Temmuz 2014 tarihinde Merhum Eczacı Mehmet TÖNGÜŞLÜ nün yakınlarının katkılarıyla ve Mehmet TÖNGÜŞLÜ nün  ismiyle açıldı. Laboratuvarımız 1 Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı  ve 2 teknisyen eşliğinde çalışmalarını sürdürmektedir.  ’ Dedi.
 
Kumluca Devlet Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı  Dr. Süreyya KARAKURT  Mikrobiyoloji Laboratuvarı ile  ilgili açıklamalarda bulundu. Dr. KARAKURT;
 
‘Halkımızın güvenli bir şekilde tetkiklerini yaptırabilecekleri bir Mikrobiyoloji Laboratuvarımız var. Mikrobiyoloji laboratuarında idrar kültürü, boğaz kültürü, burun kültürü, gaita kültürü, brucella testleri gibi tetkikler yapılmaktadır. Temmuz ayından bu yana 1516 kültür, 225 brucella, 2452 gaita tetkiki yaptık. Hastalarımızın en kaliteli hizmeti en hızlı şekilde alması için gayretli çalışmalarımızı teknisyen arkadaşlarımızla beraber sürdürmekteyiz.     ’dedi.