8 Mayıs 2017 Pazartesi günü Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu’nda Antalya Kamu Hastaneleri Birliği’ne bağlı Kumluca Devlet Hastanesi Yeni Ek Bina Tahsisat Planlama amacıyla düzenlenen toplantıya Antalya İl Sağlık Müdürü Dr. Ünal Hülür, Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Necat Yılmaz ve Kumluca Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Ayşegül Alkan katıdı.

Toplantıda 100 Yataklı Mevcut Kumluca Devlet Hastanesi’ne  50 Yataklı Yeni Ek Bina Tahsisatına karar verildi. 50 Yataklı Yeni Ek Bina’nın yapımı 2017 yılı sağlık yatırımlarına alındı. Bu karar ile 100 yatak olan mevcut Kumluca Devlet Hastanesi yatak sayısı 150'ye çıktı ve hastanenin Sağlık Bakanlığı hastane sınıflandırması içerisinde B sınıfı hastane statüsüne geçmesi tescillendi.

Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Necat Yılmaz; “Sağlık hizmetinin iyileştirilmesi, herkes tarafından ulaşabilir hale gelmesi hepimizin de bildiği üzere çok önemlidir.  Bunun ilk aşaması da sağlık kuruluşlarının bölge insanına yetebilir olmasına bağlıdır.  100 yataklı mevcut Kumluca Devlet Hastanesi’ne ek olarak yapılacak 50 Yataklı Yeni Ek Bina ile hasta ve hasta yakınlarımıza ulaşılabilir, daha hızlı ve kaliteli sağlık hizmeti sunulacaktır. Amacımız hastanemizin yatak kapasitesinin artmasını sağlamanın yanında, modern mekanlarda hem hasta açısından hem de sağlık çalışanı açısından daha konforlu daha etkili sağlık hizmeti verebilmektir.” dedi.

Batı İlçelerindeki Antalya KHB’ye Bağlı Sağlık Tesisleri Arasında İlk B Sınıfı Hastane Kumluca Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Ayşegül Alkan “Kumluca Devlet Hastanesi olarak bölge halkına daha iyi hizmet verebilmek için ek binaya ihtiyaç duymaktaydık. Bu ihtiyacımıza yönelik olarak Sağlık Bakanlığımızın, 50 Yataklı Yeni Ek Bina yapımını 2017 yılı sağlık yatırımlarına alması bizi oldukça mutlu etmiştir. Böylece C sınıfı olan hastanemizin rolü yapılan 50 yataklı ek bina ilavesi ile B sınıfı olmuştur. Bu sayede de artık Kumluca Devlet Hastanesi’nde her branştan hekim sayısı artacaktır. 50 Yataklı Ek Binanın hastanemize ve ilçemize kazandırılması noktasındaki desteklerinden dolayı başta Sağlık Bakanlığına, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumuna, Dışişleri Bakanı Sayın Mevlüt Çavuşoğlu’na, AK Parti Antalya Milletvekillerimize, Antalya İl Sağlık Müdürü Dr. Ünal Hülür'e Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Necat Yılmaz’a, Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya'ya ve AK parti İlçe Başkanı Arif Yavuzer'e teşekkür ederiz’’ dedi.