Kumluca İlçe Emniyet Müdürlüğü basın bülteni yayınladı.

30.000 e yakın tescilli aracın bulunan ilçemizde eğitim öğretim döneminin başlamasıyla birlikte belirli saatlerde, özellikle ilçe merkezinde, trafik yoğunluğu yaşanmaktadır. Ayrıca pazarlar, sosyal etkinlikler ve sportif faaliyetler gibi nedenlerle ilçe dışından  gelen araçların da katılımı ile trafik yoğunluğu artmakta, zaman zaman tıkanma noktasına gelmektedir.
İlçemizdeki trfik yoğunluğunun bir nedeni de sürücülerin araçlarını hatalı park etmeleri olarak görülmektedir. Trafik işaretiyle araçların park edilmesine müsaade edilmeyen yerlere, otobüs duraklarına, kavşak içlerine, yaya geçitlerine, engelliler için ayrılmış kaldırım iniş-çıkışlarına ve diğer araçların çıkmasını engelleyecek şekilde 2. sıraya hatalı park edilen araçlara İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince tespit edildiğinde gerekli cezai işlem uygulanarak otoparka çektirilmektedir.
İlçemizde trafik akışının güvenli ve akıcı şekilde sağlanabilmesi, diğer yol kullanıcılarını mağdur etmemeleri açısından vatandaşlarımızın Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin çalışmalarına destek olmaları, araçlarını hatalı olarak park etmemeleri ve diğer trafik kurallarına uymaları gerekmektedir.

3 Kasım Cuma günü, Kumluca İlçe Emniyet Müdürlüğü Ekipleri, tabiri caiz ise gelene geçene ceza yazdılar. Özellikle sebze pazarının bulunduğu sokak ile ana arterler ve ara sokaklarda 2'inci sıraya park eden veya duraksayan araçları fotoğraflayıp ceza yazdılar.