Kumluca şehir stadında iki gün sürecek güreşlerin başlaması dolayısıyla tören düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından güreşlerin kazasız geçmesi temennisiyle Kuran-ı Kerim okundu ve dua yapıldı.

Duanın arından mani ve salavatlarla güreşler başladı. Er meydanında ilk güreşler minik-1 boy pehlivanları arasında gerçekleştir. Daha sonra sırasıyla diğer boylarda güreşler yapıldı. Güreşlerin birinci gününde minik-1 boyda 28, minik-2 boyda 34, tozkoparan-1 boyda 43, tozkoparan-2 boyda 45, tozkoparan boyda 82, ayak boyunda 108, deste-1 boyda 218, deste-2 boyda 88, deste-3 boyunda 44, küçük orta küçük boyda 244 ve küçük orta büyük boyda 75 olmak üzere toplam 1008 güreşçi güreş yapacak.

Başaltı ve Başpehlivanların yarın sahaya çıkacağı güreşlerin Türkiye’de sezonun yağlı güreşleri olması dolayısıyla hem pehlivanlardan hem de güreş severler tarafından ilgiyle takip ediliyor. Kumluca’da ikinci gün güreşleri Kumluca Belediyesi’ne ait Karatepe stadyumunda devam edilecek.

Yarınki güreşlere Türkiye’nin değişik illerinden 71 başpehlivanın katılacağı bildirilirken, aldığı ceza nedeniyle iki yıldır sahalardan uzak kalan Kırkpınar Başpehlivanlarından Ali Gürbüz’ün  cezasının sona ermesine rağmen sakatlı nedeniyle sezonun ilk güreşi olan Kumluca güreşlerine katılamayacağı bildirildi.

Güreşlerin ilk gününe Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Ziraat Odası Başkanı Süleyman Kayhan, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Murat H. Günay, AK Parti ilçe Başkanı Arif Yavuzer  ve yaklaşık 3 bin kadar güreş sever katıldı.