Türkiye Halk Oyunları Federasyonu tarafından düzenlenen halk oyunları yarışmasına “Sahnelemeli dal gençler “ kategorisinde katılan kulüp sporcuları finalde Manavgat Belediyesi Gençlik Kulübünü eleyerek il birincisi oldu.

Kumluca Halk Eğitim Gençlik ve Spor Kulübü başkanı Yusuf Tekdemir,  ilçede ekim ayında kurdukları halk oyunları ekibinin yaklaşık 5 aylık bir çalışma sonucunda bu yarışmaya hazırlandığını belirterek yönetim kurulu üyelerine ve özellikle de halk oyunlarının yaygınlaşması ve gelecek nesillere aktarılması anlamında katkılar sunan kulüp yönetim kurulu üyesi Turgut Eken’e teşekkür etti.

Bu anlamlı derecenin elde edilmesinde eğitmenleri  Bayram Erğin olmak üzere diğer usta öğreticilerin, sporcuların ve velilerin büyük gayreti olduğunu belirten Tekdemir yine ilçe de kurumsal anlamda her zaman kendilerine her türlü faaliyette destek olan Kumluca kaymakamı  Dr. Polat Kara’ya,  Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya ‘ya, ilçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Girgin’e ve  Gençlik ve Spor Müdürü Erol Koca’ya teşekkür etti.

Artık omuzlarındaki yükün daha da arttığını belirten Tekdemir, mart ya da nisan ayı içerisinde Denizli’de yapılacak olan Bölge yarışmalarında ilimizi en güzel şekilde temsil edeceğiz dedi.