Kumluca Cumhuriyet Meydanındaki okullar arası halk oyunları yarışması etkinliğini Kaymakam Polat Kara, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Emniyet Müdürü Mustafa Karaarslan, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Girgin, Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Falay, AK Parti ilçe Başkanı Arif Yavuzer, daire amirleri, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler ile aileleri izledi.

İlçede bulunan 19 ilk ve orta öğretim okulu ile 4 lise katıldığı yarımada, okullar yurdun değişik yörelerinden, yöresel kıyafetleriyle halk oyunları oynadılar. Jüri üyeliklerini, Burçin Sönmez, Mehmet Ali Diken, Hakan Yorgancı ve Cumhur Aytekin’in yaptığı halk oyunları yarışmasında, öğrencilerin ortaya koyduğu performans izleyicilerden büyük beğeni topladı.

Yarışma sonunda jüri üyeleri tarafından yapılan değerlendirmede ilk ve ortaokullar kategorisinde Mimar Sinan Ortaokulu birinci, Beykonak Sevim Öner Ortaokulu ikinci, Çavuş Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu ise üçüncü oldu. Liseler kategorisinde Çül-Çetin Kaur Anadolu Lisesi birinci, Havva-Sedat Avcıoğlu Fen Lisesi ikinci ve Sosyal Bilimler Lisesi üçüncülüğü elde etti.

Yarışmada dereceye giren okullara Kaymakam Polat Kara, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya ve diğer protokol üyeleri tarafından kupa ve madalya verildi. Gecede ayrıca, yarışmanın düzenlenmesinde görev alan jüri üyeleriyle, halk oyunları ekipleri çalıştıran usta öğreticilere de plaket verildi.