Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, AK Parti ilçe Başkanı Arif Yavuzer, parti yöneticileri ve Belediye meclis üyeleriyle birlikte son Kaymakamlar kararnamesiyle Kumluca Kaymakamlığı görevine atanan Dr. Polat Kara’yı makamında ziyaret ederek, hayırlı olsun temennisinde bulundular.  

Belediye Başkanı Çetinkaya, AK Parti ilçe Başkanı Yavuzer ve beraberindekileri makamında karşılayan Kumluca Kaymakamı Dr. Polat Kara, misafirleriyle yakından ilgilenerek tek tek tanıştı. Ziyarette konuşan Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Kaymakam Kara’nın ilçeye atanmasından dolayı büyük bir mutluluk duyduklarını ve birlikte ilçede güzel hizmetlere imza atacaklarına inandıklarını söyledi.  

Kumluca’nın gelişen ve büyüyen bir ilçe olduğunu ifade eden Çetinkaya, “İlçemizde devletimizi temsilen Kaymakamlığımız, yerel idare olarak belediyemiz ve diğer kurumlarla birlikte uzun yıllardır büyük bir uyum içerisinde çalışıyoruz. Sayın Kaymakamımız ilçemize yeni atandı, kendisiyle birlikte de güzel hizmetler yapacağımıza inanıyoruz. Bu vesileyle hem Kaymakamımızla tanışmak, hem de kendisine hoş geldin demek amacıyla, ilçe başkanımız ve meclis üyelerimiz ile ziyaret ettik” dedi.  

Kumluca Kaymakamı Dr. Polat Kara da, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, AK Parti ilçe Başkanı Arif Yavuzer ve beraberindekilere teşekkür etti.  

Kendisinin de, Kumluca’ya tayininin çıkmasından dolayı büyük bir mutluluk ve sevinç yaşadığını dile getiren Kara, görevi süresince devlet kurumları, yerel yönetimler, sivil toplum örgütleriyle ahenk içerisinde ilçeye en güzel hizmetleri yapmak için mücadele edeceklerini bildirdi.

 

Kumluca Kaymakamı Dr. Polat Kara kimidir 

1973 yılında Sakarya’da doğan Dr. Polat Kara, İzmir Ödemiş ilçesi Bademli  nüfusuna kayıtlı. İlköğretimini Sakarya, ortaöğretimini Malatya tamamlayan Kara, 1997 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu.  

Aynı üniversitede yüksek lisans yapan Kara, 2001 yılında Giresun Doğankent ilçesinde Kaymakam vekili olarak göreve başladı. Daha sonra sırasıyla Bolu ili Göynük ilçesine Kaymakam vekili olarak atanan Kara, Kaymakamlık kursunu bitirdikten sonra Konya Akören ilçesinde Kaymakamlık görevine başladı. Ardından Erzurum Karaçoban Kaymakamlığı, Bayburt ve Niğde Vali yardımcılığı görevlerinde bulundu.  

Konya Selçuk Üniversitesi Yakınçağ tarihi kürsüsünde yürütmekte olduğu, Türkiye – İran ilişkilerini ele aldığı doktora tez konusunu tamamlayarak doktor unvanını kazandı. Giresun ili Keşap ilçesi Kaymakamlığı görevini yürütürken, 2015 yılı Kaymakamlar kararnamesi ile Kumluca Kaymakamlığı görevine tayin olan Dr. Polat Kara, evli, iki çocuk babası ve iyi derecede İngilizce bilmektedir.