Kumluca Belediyesi’nce 2008 yılında hizmete açılan Kent Müzesi, aradan geçen süre içerisinde Türkiye’nin değişik yörelerinin yaşam kültürünün anlatıldığı bin 200 esere ulaştı.

Kumluca Belediyesi tarafından 2008 yılında 50. Yıl Kültür Merkezi bünyesinde oluşturulan Kent Müzesi’nde sergilenen eserlerin çeşitliliği her geçen gün artıyor. Son olarak Bursa Keles Belediyesi tarafından, Kumluca Kent Müzesi’nde sergilenmek üzere “Keles Bebeği ve Keles Oyun Kaşıkları” hediye etti.

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, 2008 yılında kısıtlı imkanlarla 50. Yıl Kültür Merkezi bünyesinde, Kent Müzesi oluşturduklarını amaçlarının müze sayesinde halka hem geçmiş yılların, hem de Türkiye’nin değişik yörelerinin insan yaşam kültürünü anlatmak olduğunu söyledi.

Müzede şuanda bin 200 civarında eser bulunduğunu kaydeden Çetinkaya, “Müzede en eski eser 1850’li yıllarda kullanılmış çarık bulunuyor. Bunun yanında geçmiş yıllarda yöre halkımızın kullandığı, ancak günümüzde kullanılmayan bir çok günlük yaşam araç gereçleri sergileniyor. Ayrıca Türkiye’nin 77 ilinden folklor kıyafetleri yer alıyor. Amacımız bu eserleri müzemiz sayesinde gelecek nesillere aktarabilmek, onlarında geçmiş yıllar hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlamak” dedi.

Müzeye vatandaşlardan ve Türkiye’nin değişik yörelerinden çeşitli eserlerin sergilenmesi için eşyaların gönderildiğine dikkat çeken Çetinkaya, son olarak Bursa Keles Belediyesi tarafından müzede sergilenmek üzere, “Keles Bebeği ve Keles Oyun Kaşıkları” gönderildiğini, bu güzel hediyeler için Keles Belediye Başkanı Mehmet Teke’ye de teşekkür etti.