Kumluca Eğitim Vakfı (KUMEV) Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya başkanlığında toplanarak, Fakülte binasının inşaatı hakkında bilgi alışverişinde bulundular.

Kumluca Eğitim Vakfı (KUMEV) Yönetim Kurulu üyeleri Kumluca Belediyesinde, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya başkanlığında bir araya geldiler. Toplantıda konuşan Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin kurulması çalışmalarında gelinen nokta hakkında yönetim kurulu üyelerine bilgi verdi.

Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin Akdeniz Üniversitesi Senatosu ve Yüksek Öğretim Kurumu’ndan (YÖK) geçtiğini ifade eden Çetinkaya, şu anda ilgili bakanlıklarla yazışmalar yapılarak görüşlerin aldığını ve ardından da Bakanlar Kurulunun onayına sunulacağını belirtti.

Faküle inşaatında ise inşaatın büyük bölümünün tamamladığını anlatan Çetinkaya, “Yapılacak iş olarak binanın iç ve dış cephe boyası, fayans işçiliği, asansör, odaların kapıları, sıva üstü sıhhi tesisat kaldı. Bunun için yaklaşık 600 bin lira gibi bir paraya ihtiyacımız var. Şu ana kadar inşaatın bu hale gelmesinde çok güzel mesafeler kat ettik. 2013 yılında fakülte binamız için başlattığımız ve yardım sözü veren hayırseverlerimiz söz verdikleri katkıları yerine getirdiler. Bu konuda hayırseverlerimize ayrıca teşekkür ediyorum. Bu fakülte sadece bir kişinin değil, Kumluca’nın bir fakültesi ve eğitim kurumudur. İnşallah geri kalan eksiklerimizi de yine hayırseverlerimiz katkısıyla en kısa sürede tamamlayacağımızı ümit ediyorum. Katkı sağlayan ve sağlayacak olan herkese tekrar teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Fakülte inşaatının son durumu hakkında önümüzdeki günlerde katkı sağlayan hayırseverlere de bir bilgilendirme yapmayı planladıklarını kaydeden Çetinkaya, bu bilgilendirmede de yine eksiklileri yerinde görerek tespit edeceklerini bildirdi.