Kumluca Belediyesi tarafından Bağlık Mahallesinde yapılması planlanan modern çok amaçlı kültür merkezi binasının ihalesi 14 Temmuz’da yapılacak. Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, ilçede büyük bir eksikliği giderecek olan ve ilçeye değer katacak kültür merkezi binasının en kısa sürede tamamlanması için çalıştıklarını söyledi.

Kültür merkezi binasının ihale sürecinin tamamlanmasının ardından ilgili firmaya yapılacak yer teslimiyle birlikte binanın yaklaşık bir yılda tamamlanmasının hedeflendiğini ifade eden Çetinkaya, kültür merkezinin içerisinde barındırdığı sosyal donatı alanlarıyla ilçede büyük bir eksikliği gidereceğini belirtti.

Kültür merkezi binasının toplam 3 bin 500 metrekare inşaat alanında sahip olduğunu kaydeden Çetinkaya, “Kültür merkezi binası içerisinde 300 metrekare kütüphane, sergi salonu, 500 kişilik konferans salonu, iki adet derslik, kafeterya, çok amaçlı teras, bay bayan mescidi, bulunuyor. Binası projesi olarak dış cephede kemer ve sütunlarında Selçuklu motifleri kullanılarak Selçuklu mimarisi yansıtılmaya çalışıldı. Tamamlandığında ilçemize değer katacak bir yapı olacağına inanıyorum. İnşallah en kısa sürede inşaatı tamamlar, halkımızın hizmetine sunarız” dedi.

Kültür merkezi yapılacak olan arsanın bir bölümünün hayırsever vatandaşlar tarafından bağışlandığına dikkat çeken Çetinkaya, ilçede önemli bir eksikliği giderecek, önemli bir eser olan kültür merkezinin yapılmasına verdikleri destekten dolayı bağışta bulunan arsa sahiplerine de teşekkür ettiğini bildirdi.